Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία

Δυτική Ελλάδα: Λιγότερα τροχαία αλλά τρέχουμε πολύ και πίνουμε…

Ακούστε το άρθρο

Λιγότερα τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη Δυτική Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν  24  τροχαία ατυχήματα έναντι  36
τον Φεβρουάριο του 2018. Τα θανατηφόρα ήταν δύο (4 πέρυσι), με σοβαρό τραυματισμό επίσης δύο (3 πέρυσι) και 19 ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 29 τον περυσινό Φεβρουάριο.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των τριών νομών καταγράφηκαν συνολικά 31 παθόντες έναντι 47 τον Φεβρουάριο του έτους 2018.

Η κυριότερη αιτία πρόκλησης των ατυχημάτων είναι η υπερβολική ταχύτητα, κάτι που αποδεικνύεται από τις 1448 βεβαιώσεις παραβάσεων από τις 2968 συνολικά.

Άλλες αιτίες είναι η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και η παραβίαση προτεραιότητας. Αρκετές ήταν και οι παραβάσεις για τη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση (457).

Γα την αντιμετώπιση της μέθησης συγκροτήθηκαν τον Φεβρουάριο από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 240 συνεργεία αλκοολομέτρησης, διενεργήθηκαν 4.265  έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 177 παραβάσεις.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με
τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας», δήλωσε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β’, Ιγνάτιος Τριανταφύλλου.

Όλη η επικαιρότητα