Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία

Δυτική Ελλάδα: Λιγότερα τροχαία και τραυματίες

Ακούστε το άρθρο

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2019 ΕΝΤΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Δέκα λιγότερα τροχαία – με λιγότερους νεκρούς και τραυματίες – σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδα, για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν στην Αχαϊα, την Ηλεία την Αιτωλία και την Ακαρνανία.

Ειδικότερα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 43  τροχαία ατυχήματα έναντι 53 που είχαν συμβεί τον Ιούνιο του έτους 2018. Ειδικότερα σημειώθηκαν 2  θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 5 τον Ιούνιο του 2018, 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό και 35 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 2 και 46 που είχαν σημειωθεί αντίστοιχα τον Ιούνιο του 2018.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 56 παθόντες  έναντι 72 τον Ιούνιο του έτους 2018 Ειδικότερα καταγράφηκαν 2 νεκροί έναντι 5 τον Ιούνιο του 2018, 6 σοβαρά τραυματίες έναντι 3 και 48 ελαφρά τραυματίες έναντι 64.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας αλλά και αίτια αναφερόμενα σε πεζούς.

Δράσεις και έλεγχοι

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Ιούνιο του έτους 2019 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 258 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.119 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 221 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.534 επικίνδυνες παραβάσεις.

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Όλη η επικαιρότητα