Αγροτικά

Δυτική Ελλάδα: Προώθηση της σταφίδας σε διεθνή έκθεση στην Ουκρανία

13843_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στα πλαίσια συνέχειας της υλοποίησης του «Προγράμματος Προώθησης Ευρωπαϊκής Σταφίδας σε Τρίτες Χώρες», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, συμμετείχαν στην έκθεση World Food Kiev στο Κίεβο της Ουκρανίας από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 200 εκθέτες του κλάδου τροφίμων και ποτών, από 20 χώρες και παρατηρήθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο υποβλήθηκε και υλοποιείται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Α.), σύμφωνα με τις εντολές του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση της σταφίδας ως τοπικό προϊόν μοναδικής αξίας, σύμφωνα και με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχει εντάξει τη σταφίδα στο «Kαλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, που προσδίδει προστιθέμενη αξία και συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα του αγρο-διατροφικού μας τομέα και ειδικότερα της σταφίδας.


Η συμμετοχή στην παραπάνω έκθεση είναι η τρίτη σε σειρά προωθητική δράση, καθώς έχουν προηγηθεί η συμμετοχή με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στη «Διεθνή Έκθεση Τροφίμων SIAL Montreal» στο Μόντρεαλ του Καναδά το Μάιο του 2012 και η ενημερωτική ημερίδα στο Σικάγο των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2012, στο Ελληνικό Μουσείο με την πολύτιμη βοήθεια και αρωγή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας.


Στην έκθεση στο Κίεβο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της ΝΕΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΔΕ κος Γεώργιος Αθανασόπουλος, τη δε Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος Μιλτιάδης Σταυρόπουλος. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της ΝΕΑ και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών. Σημαντική ήταν η συμβολή και η παρουσία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουκρανία και ειδικότερα του Πρέσβη κου Γεώργιου Γεωργούντζου.

Όλη η επικαιρότητα