Ηλεία

Ε. Αστερής: «40χιλιάδες ευρώ οφείλουν οι σύλλογοι που κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας»

Ακούστε το άρθρο

Στις 55 χιλιάδες ευρώ οι συνολικές οφειλές για το Αθλητικό Κέντρο, τη στιγμή που ο ΗΛΕΙΟΣ χρωστά 402 χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ

Διευκρινήσεις, αναφορικά με τις οφειλές που έχουν οι Σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις δομές του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας έδωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου, με συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού, ο πρόεδρος του ΝΠΠΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Ευγένιος Αστερής.

Όπως ανακοίνωσε, το συνολικό ποσό οφειλής των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις δομές ξεπερνά τις 55 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων οι 40 χιλιάδες ευρώ αφορούν μόνο το κολυμβητήριο όταν,  την ίδια στιγμή,  ο «ΗΛΕΙΟΣ» χρωστά στη ΔΕΗ  402 χιλιάδες ευρώ.

Αν και το διοικητικό συμβούλιο του ΗΛΕΙΟΥ, επεσήμανε ο κ Αστερής «έχει κάνει δεκτά τα αιτήματα, μέχρι τώρα κανένας σύλλογος που χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο Αμαλιάδας, δεν έχει διακανονίσει τις οφειλές του για τη χρήση της δομής.  Από τις 55 χιλιάδες ευρώ που οφείλουν όλοι οι σύλλογοι για τη χρήση των δομών  του Αθλητικού Κέντρου της Αμαλιάδας, οι 40 χιλιάδες αφορούν μόνο το κολυμβητήριο».

Με τις σημερινές καιρικές συνθήκες, συμπλήρωσε «το κολυμβητήριο λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Έχουμε αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές στο ηλιακό πεδίο και προχωράμε στο χώρο των εγκαταστάσεων. Θα χρειαστεί σε πρώτη φάση, να ενοικιάσουμε μια αντλία θερμότητας, ώστε ακόμα και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή, να μην υπάρχει πρόβλημα με τη θερμοκρασία της πισίνας. Στόχος μας είναι η δομή να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και τις 365 μέρες του χρόνου».

Σε ότι αφορά τις οφειλές για την χρήση των υπολοίπων δομών του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας, ο κ Αστερής ανέφερε «μόνο δυο σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό των οφειλών τους, ενώ δεν ήταν ικανή, παρ’ όλες τις προσπάθειες, η επικοινωνία μας με συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο, ώστε να μας γίνουν γνωστέ οι προθέσεις τους αναφορικά με τον τρόπο τακτοποίησης των οικονομικών του εκκρεμοτήτων.  Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ο ΗΛΕΙΟΣ, χωρίς έσοδα, δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Πόσο μάλλον όταν έχουμε στα χέρια μας μια οφειλή, της τάξης των 402 χιλιάδων ευρώ, προς τη ΔΕΗ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, χρειαζόμαστε όλες τις ομάδες που εδρεύουν  στο Δήμο Ήλιδας. Όμως για να μπορέσουμε και εμείς να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες σε αυτούς και κυρίως στους Δημότες, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν. Σε αυτό το πλαίσιο από τις αρχές του 2020 θα λειτουργήσει η Κάρτα του Αθλητή, ώστε όλοι όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις να στηρίξουν οικονομικά το Δήμο στην προσπάθεια που κάνει».

Το ΝΠΠΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» είναι υπεύθυνο και για την λειτουργία των τμημάτων χορού του Ωδείου και του ΚΑΠΗ και όπως είπε ο κ Αστερής «έχουμε πάνω από 150 εγγραφές στα τμήματα χορού του Δήμου Ήλιδας, και πάνω από 40 άτομα στο Ωδείο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται στα γραφεία του ΗΛΕΙΟΥ για να εγγραφούν στις δυο συγκεκριμένες δομές. Πριν δύο βδομάδες οργανώσαμε ένα τραπέζι για τους φιλοξενούμενους στο ΚΑΠΗ και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται τη φροντίδα μας».

.

Όλη η επικαιρότητα