Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου: Τα παιδιά μαθαίνουν και φυτεύουν σπόρους

Με μια τεράστια αγκαλιά γεμάτη αγάπη υποδέχθηκαν χθες το πρωί στο σχολείου τους, οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, την Όλγα Βενιζέλου – Ρουβά, ιδρύτρια της Εθελοντικής Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου.

Μετά τον τραυματισμό της στο πόδι από πτώση, που την κράτησε αρκετούς μήνες εκτός δράσης, η κα Ρουβά επέστρεψε και επέλεξε η πρώτη της επίσκεψη να γίνει στον φιλόξενο χώρο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου. Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, με την Διευθύντρια Αγγελική Πετρόγιαννη να την ευχαριστεί από καρδιάς για την αγάπη και στήριξή της στο σχολείο και τις δράσεις του…

Η κα Όλγα μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων, αλλά και την καλλιέργειά τους, για την υγεία μας, μίλησαν για την ανακύκλωση και τη σημασία της για την «υγεία» του περιβάλλοντος, ενώ η συνάντηση έκλεισε με την προβολή σχετικής ταινίας μικρού μήκους.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη συνάντηση και την κουβέντα που είχαν μαζί της, ενώ η χαρά τους όταν τους προσέφερε σπόρους για να τους φυτέψουν στα σπίτια τους, ήταν απερίγραπτη.