Αρθρογραφία Ηλεία

Ε.Ε.Σ: Συνεχής προσφορά σε ανθρώπους και κοινωνία!

Ακούστε το άρθρο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε το 1877 και είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα. Είναι μέλος του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος στον κόσμο και είναι πάντα παρών για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Δύναμή του είναι οι εθελοντές και τα στελέχη του, το παγκόσμιο δίκτυό του, οι αρχές που το διέπουν, η εμπειρία και αποτελεσματικότητα, το κύρος και η αξιοπιστία του.

Θεμελιώδεις αρχές του είναι: ανθρωπισμός, αμεροληψία, ουδετερότητα, ανεξαρτησία, εθελοντισμός, ενότητα και παγκοσμιοποίηση. Με το Υπουργείο Εξωτερικών τηρεί άμεση συνεργασία και ήδη έχει υλοποιήσει αποστολές στο εξωτερικό σε περιόδους καταστροφών και εμπόλεμων συρράξεων.

Βασικοί σκοποί και στόχοι του Ε.Ε.Σ. είναι:

Σε καιρό πολέμου: Συνδρομή και επικουρία στο έργο της Στρατιωτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας, νοσηλευτική περίθαλψη τραυματιών και ασθενών, καθώς και προστασία αιχμαλώτων, άμαχου πληθυσμού και θυμάτων πολέμου.

Σε καιρό ειρήνης: Αρωγή και συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και αυτόνομη ή σε συνεργασία με το Κράτος και κοινωνικούς φορείς, ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το πληρέστερο στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης. Αποτελείται σήμερα από μια αναλογία 60% γυναικών και 40% ανδρών, και διαθέτει δίκτυο εθελοντών με 4.500 περίπου ενεργά μέλη. Δραστηριοποιείται σε 35 πόλεις της Ελλάδας.

Οι εθελοντές στον Ε.Ε.Σ κινητοποιούνται άμεσα και καταφθάνουν στο σημείο του ατυχήματος με ειδικά οχήματα, πλήρως εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνικό εξοπλισμό διάσωσης για παροχή πρώτων βοηθειών πάντα σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Η προσφορά του στη χώρα και παγκοσμίως είναι ανεκτίμητης αξίας!

Όλη η επικαιρότητα