Πολιτική

Ε. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Ανευ προηγουμένου ο εμπαιγμός των εργολάβων δακοκτονίας»

saltari.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους απλήρωτους εργολάβους δακοκτονίας εξέδωσε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, στηλιτεύοντας τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα.

«Απλήρωτοι παραμένουν από την περσινή σεζόν οι εργολάβοι δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και μάλιστα σε μια οικονομικά τραγική περίοδο για τις οικογένειές τους. Δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να είναι όμηροι της πολιτικής που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση, περιμένοντας να δοθούν τα δεδουλευμένα για να ζήσουν και να πληρώσουν τα χρέη τους.

Ο εμπαιγμός τον οποίο έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα από τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες οι εργολάβοι δακοκτονίας της Ηλείας είναι άνευ προηγουμένου. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα της κατάληψης του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας την Τρίτη 26-3-2012 στις 6 το πρωί, προκειμένου να υπερασπιστούν το ένα και μοναδικό δίκαιο αίτημά τους:

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργολάβοι πήραν την απόφαση για την κατάληψη του Διοικητηρίου και την έναρξη σκληρού αγώνα μέχρι τη δικαίωσή τους ύστερα από την τελευταία τους υπαναχώρηση, σε ένδειξη καλής θελήσεως, καθώς είχαν λάβει διαβεβαίωση ότι με τροπολογία θα τους καταβάλλονταν τα δεδουλευμένα. Ωστόσο, καμία λύση δεν δόθηκε και ο απαράδεκτος εμπαιγμός συνεχίστηκε.

Το μεσημέρι, λίγο μετά τις 13.30, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, οι εργολάβοι δακοκτονίας συνελήφθησαν, καθώς δεν δέχτηκαν να τερματίσουν την κατάληψη και να αποχωρήσουν. Για ακόμη μια φορά, η μνημονιακή κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπό της: καταστολή των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων, εκφοβισμός, ποδοπάτηση της αξιοπρέπειας.

Ως πότε θα πρέπει οι εργολάβοι δακοκτονίας της Ηλείας να ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές από τους κυβερνητικούς παράγοντες και από μια κυβέρνηση υποδουλωμένη στις επιταγές της τρόικας; Ως πότε το δικαίωμα της αμοιβής εργασίας θα καταπατείται κατάφωρα, θυμίζοντας εργασιακό μεσαίωνα; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται αταλάντευτα δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργολάβων δακοκτονίας της Ηλείας μέχρι την τελική δικαίωσή τους. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Όλη η επικαιρότητα