Έμποροι Πύργου: Ανυπομονούν για τη «Λευκή Νύχτα»

Στο «πάζλ» τοποθετούνται και τα τελευταία κομμάτια που απομένουν μέχρι την 18η Αυγούστου που θα πραγματοποιηθεί η 3η Λευκή Νύχτα στην πόλη του Πύργου, αφού το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί εκείνη την ημέρα έχει ολοκληρωθεί, ενώ και οι καταστηματάρχες εμφανίζονται απόλυτα έτοιμη να υποδεχθούν τον κόσμο που θα κατακλύσει δρόμους και στενά της πόλης μας, ελπίζοντας πως σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο η Λευκή Νύχτα θα αποτελέσει την «ενίσχυση» που περιμένουν οι καταστηματάρχες.

Κάνοντας μια αναδρομή στις προηγούμενες δυο Λευκές Νύχτες, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η εκδήλωση αυτή αγκαλιάστηκε από τους Πυργιώτες όσο καμία άλλη. Τα ιδιαίτερα event αρκετών καταστημάτων της πόλης, τα διάφορα μουσικά ακούσματα καθώς και το κεντρικό πρόγραμμα με τα μεγάλα ονόματα στην κεντρική πλατεία του Πύργου, αποτελούν πόλο έλξης για τον κόσμο του νομού αλλά και γύρω νομών.

Θέσεις καταστηματαρχών

Έτοιμοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες της Ηλείας από τις αρχές του μήνα, αφού με την εμπειρία ήδη δυο Λευκών Νυχτών γνωρίζουν τις απαιτήσεις και τα θέλω του κόσμου. Με τη διοργάνωση διαφόρων events έξω από τα καταστήματά τους, προσφέρουν διασκέδαση στον κόσμο και με τον τρόπο αυτό τον ευχαριστούν για την παρουσία του. Για τη σημασία του θεσμού για την πόλη αλλά και για το βαθμό ετοιμότητά τους, μίλησαν παρακάτω καταστηματάρχες της Ηλείας.

Σωτήρης Κορκολής-«Βιβλιοπωλείο Κορκολής»: «Όσον αφορά τη Λευκή Νύχτα, αποτελεί μια κίνηση η οποία θα γεμίσει ζωή την πόλη μας. Έρχεται κόσμος από όλες τις περιοχές της Ηλείας, ακόμα και τις πιο μακρινές. Αυτό τονώνει την αγορά και σε μια φάση που αρχίζει η ύφεση του καλοκαιριού. Ελπίζω να έχει την επιτυχία των προηγούμενων ετών. Είμαστε έτοιμοι όλοι οι καταστηματάρχες για να ανταπεξέλθουμε όσο μπορούμε».

Αλέξης Ρουσόπουλος-«Χρυσοχοείο Ρουσόπουλος»: «Ο θεσμός αυτός έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Ο κόσμος περνάει πολύ όμορφα και αποτελεί μια γιορτή της πόλης πλέον, η οποία καθιερώθηκε και είναι καλό να συνεχιστεί. Ο κόσμος έρχεται στην πόλη μας και από πιο μακρινές περιοχές για να διασκεδάσει και να γνωρίσει την πόλη. Αποτελεί μια γιορτή που πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο τουλάχιστον. Όλοι οι έμποροι είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε αυτή τη μέρα με εκπτώσεις και ο καθένας με τα δικά του ξεχωριστά event, έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στο να διασκεδάσει ο κόσμος».

Μάριος Ντεβενέζος-«Devenezos Konstadinos»: «Είμαστε έτοιμοι για τη Λευκή Νύχτα. Πλησιάζουν οι μέρες μέχρι τις 18 Αυγούστου που είναι η εκδήλωση αυτή. Έχει καθιερωθεί πλέον κάθε χρόνο για την πόλη του Πύργου. έχει γίνει με τεράστια επιτυχία, με τον κόσμο να το συνδυάζει με μια μεγάλη έξοδο καθώς γίνονται εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του Πύργου με αρκετούς τραγουδιστές. Έτσι, τα μαγαζιά κάνουν τη συγκεκριμένη νύχτα μεγάλες εκπτώσεις και επωφελούνται όλοι. Συνδυάζουν διασκέδαση και αγορές. πιστεύουμε ότι και φέτος θα έχει επιτυχία. Τα μαγαζιά είναι προετοιμασμένα, διαθέτουν μεγάλες εκπτώσεις και ευελπιστούμε για το καλύτερο αυτές τις μέρες και περιμένουμε να έχει θετικά αποτελέσματα».

Γιώργος Σοφός-«Paparazzi»: «Ακόμα μια Λευκή Νύχτα έρχεται στις 18 Αυγούστου. Η τρίτη συνεχόμενη για τον Πύργο, με διοργανωτή τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου. Θα είναι πάλι μια καταπληκτική βραδιά πιστεύουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα έχει πάρα πολλές δραστηριότητες, μεγάλες εκπτώσεις, με την κορύφωση να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης με το Γιώργο Παπαδόπουλο, τους Koza Mostra και πολλούς άλλους. Με την εμπειρία από τις προηγούμενες Νύχτες, είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να περάσουμε όλοι μας καλά γιατί οι πόλοι μας γιορτάζει. Τη Νύχτα αυτή, κόσμος έρχεται από μακρινά μέρη της Ηλείας ή και διαφορετικούς νομούς της Πελοποννήσου και μας λένε τα καλύτερα».