Χωρίς κατηγορία

Έδιωξαν από το συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό Λαγό και Κασιδιάρη – “Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή” – “Είστε ναζί ξεφτίλες”!

Ακούστε το άρθρο

Με συνθήματα ” Έξω οι δολοφόνοι από το συλλαλητήριο – Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία θέση εδώ – Δεν στηρίζουμε Χρυσή Αυγή – Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση” οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου αποδοκίμασαν τους Κασιδιάρη και Λαγό από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό, έκαναν την εμφάνισή τους τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

Η παρουσία των στελεχών της οργάνωσης προκάλεσε την αντίδραση των διαδηλωτών, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν “έξω τώρα η Χρυσή Αυγή”, “είστε ναζί, ξεφτίλες”, “είναι εγκληματική οργάνωση” και “έξω οι φασίστες”.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε, Λαγός και Κασιδιάρης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι και η διαδήλωση συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι.

Συλλαλητήριο για τις επιτάξεις γης για τα κλειστά κέντρα

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, έγινε ύστερα από κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατοίκων των νησιών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτίριο του υπουργείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. “Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι “θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις”.

“Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε”, κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα