Έδωσαν «ζωντάνια» στον χώρο τους τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Πύργου

Στον καλλωπισμό του σχολείου τους, προχώρησαν πρόσφατα οι μικροί μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Πύργου, όπου σε συνεργασία με τους γονείς και τις δασκάλες τους, έδωσαν στον εξωτερικό χώρο της σχολικής μονάδας, ζωντάνια.

Έτσι μαθητές, γονείς και δασκάλες, χρωμάτισαν το προαύλιο σχηματίζοντας σημεία για το παιχνίδι των μικρών παιδιών, καθάρισαν τον χώρο από ξερόχορτα και φερτά υλικά ενώ μέσα από αυτή την δραστηριότητα τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια της δημιουργίας και της ανταποδοτικότητας αφού ταυτόχρονα έκαναν ανακύκλωση.

Όπως ανέφεραν γονείς στην εφ. «Πατρίς», πήραν την απόφαση να διαμορφώσουν μόνοι τους τον προαύλιο χώρο προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά όταν βρίσκονται σε αυτόν αλλά και για να καλλωπίσουν τον ευρύτερο χώρο.

Να σημειωθεί ότι το 5ο Νηπιαγωγείο Πύργου, βρίσκεται στην περιοχή της κεραίας και πρόσφατα με ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» είχε αναδειχθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την οδό που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου και η οποία το χειμώνα συγκεντρώνει τα όμβρια ύδατα με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να αναγκάζονται να περάσουν μέσα από τα λασπόνερα για να φτάσουν στο σχολείο.

Και παρά τα όποια προβλήματα «απομόνωσης» αντιμετωπίζει το σχολείο τόσο οι δασκάλες όσο και οι γονείς προσπαθούν κάθε τόσο να κάνουν λειτουργικούς τους χώρους του έτσι ώστε τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά τις ώρες που βρίσκονται εκεί.