Κόσμος

Έφαγαν τους φίλους τους… για να επιβιώσουν!

14836_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα για ανθρωποκτονία διέταξαν οι ρωσικές αρχές έπειτα από τη διάσωση δύο ψαράδων που είχαν εξαφανισθεί μαζί με δύο συντρόφους τους στη ρωσική τάιγκα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατέφυγαν στον καννιβαλισμό για να επιβιώσουν.

Ανευρέθησαν τμήματα από ανθρώπινο σώμα που έφεραν ίχνη βίαιου θανάτου κοντά στον ποταμό Σουτάμ, στη νότια περιοχή της Γιακουτίας, όπου βρέθηκαν οι δύο ψαράδες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής έρευνας αυτής της απομακρυσμένης περιοχής της βορειο-ανατολικής Σιβηρίας.

«Διεξάγεται έρευνα για ανθρωποκτονία», ανέφερε πηγή των τοπικών αρχών χωρίς να κάνει λόγο για καννιβαλισμό.

Οι δύο διασωθέντες ξεκίνησαν τον Αύγουστο για ψάρεμα με δύο ακόμη συντρόφους τους και λίγες ημέρες μετά εξαφανίσθηκαν.

Βρέθηκαν στο τέλος του Νοεμβρίου κοντά στον ποταμό Σουτάμ, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την κοντινότερη πόλη, το Νεριούγκρι. Ομως οι δύο σύντροφοί τους δεν βρίσκονταν μαζί τους.

Οι δύο ψαράδες εξήγησαν ότι σε κάποιο σημείο χωρίστηκαν οι δρόμοι τους και ότι οι ίδιοι επέζησαν στην τάιγκα τρώγοντας λειχήνες και βρύα.

Όμως, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν στη συνέχεια την πληροφορία ότι οι δύο ψαράδες έφαγαν τους συντρόφους τους για να κρατηθούν στη ζωή.

Πηγη: wwww.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα