Γυναίκα

Εφαρμόστε σωστά το eyeliner

13815_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το να βάζετε eyeliner είναι σαν να φοράτε ψηλά τακούνια: η πρώτη φορά είναι δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Υπάρχει σε μορφή υγρού, σε πεπιεσμένη πούδρα κόμπακτ και σε μολύβι καθώς και σε πολλά χρώματα. Αυτό που θα επιλέξετε εξαρτάται από το στυλ σας και το χρώμα ματιών σας.

Τι κάνω βήμα-βήμα


Ξεκινώ βάζοντας λίγο κονσίλερ, κρεμώδες φον ντε τεν ή διαφανή πούδρα στο επάνω και κάτω βλέφαρο.


Τραβώ πολύ απαλά προς τα έξω και προς τα επάνω το βλέφαρο με το δάκτυλό μου μέχρι να τεντώσει και με το άλλο χέρι ξεκινώ να εφαρμόζω το eyeliner.


Φροντίζω η γραμμή του eyeliner να είναι σύριζα στη γραμμή των βλεφάρων. Δεν είναι ωραίο να υπάρχει κενό με άβαφο βλέφαρο μεταξύ βλεφαρίδων και eyeliner.


Το υγρό eyeliner είναι ίσως το δυσκολότερο στην εφαρμογή, γιατί στεγνώνει σχεδόν αμέσως μόλις τραβήξετε μια γραμμή. Για αρχή, λοιπόν, ξεκινήστε με gel eyeliner ή με ένα μολύβι. Ειδικά με το μολύβι, η εφαρμογή είναι πολύ πιο εύκολη αλλά το αποτέλεσμα πιο διακριτικό.


Αν τα μάτια σας είναι κοντά το ένα στο άλλο, βάλτε eyeliner μόνο στις εξωτερικές γωνίες. Διαφορετικά, μπορείτε να ξεκινήσετε τη γραμμή από την εσωτερική γωνία με φορά προς τα έξω. Αν επεκτείνετε τη γραμμή και πιο έξω και πάνω από την εξωτερική γωνία των ματιών, θα δείξουν πιο αμυγδαλωτά ακόμη και τα στρογγυλά μάτια.

Το μυστικό


Ο στόχος του eyeliner, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι να υπογραμμίσει, να τονίσει δηλαδή τα μάτια, να τα κάνει γατίσια ή να ανοίξει το βλέμμα. Αν το παρακάνετε ή αν κυκλώσετε το περίγραμμά τους, θα φαίνονται πιο μικρά, σαν χάντρες.

Όλη η επικαιρότητα