Κορινθία

Εφιάλτης οι τσούχτρες στον Ισθμό της Κορίνθου: Κινδύνευσαν παιδιά σε αγώνα κολύμβηση

Ακούστε το άρθρο

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα Cross the Euro canal, ανάμεσα τους και πολλά ανήλικα παιδιά, είπαν ότι κόντεψαν να χάσουν την ζωή τους παλεύοντας με ισχυρά αντίθετα ρεύματα αλλά και με τα επώδυνα τσιμπήματα από τσούχτρες

Όταν ανακοινώθηκε, πριν από ένα χρόνο περίπου, η ημερομηνία της φετινής διοργάνωσης «Cross The Euro Canal» που θα τελούσε  υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, αυτοί που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις χαμογέλασαν ειρωνικά.

«Μην ξεχάσετε να τους δώσετε και από ένα μπουκάλι αμμωνία» σχολίασαν, θέλοντας να τονίσουν το τεράστιο πρόβλημα του Κορινθιακού που δεν είναι άλλο από την επέλαση των αντιαισθητικών ασπόνδυλων που συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο στις παραλίες του κόλπου. Μια τεράστια πληγή που παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων περί εφαρμογής μέτρων που θα συμβάλουν στην επούλωση της περιορίζοντας το φαινόμενο, τίποτα μα τίποτα απολύτως δεν έχει εφαρμοστεί παρά τα εκατοντάδες ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης και δη του Πρώτου Θέματος που ανέδειξε το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Την σκληρή λοιπόν πραγματικότητα του Κορινθιακού γνώρισαν  και οι κολυμβητές που συμμετείχαν στον πολυδιαφημισμένο διεθνή αγώνα Cross the Euro canal.

Περίπου 450 άτομα, ανάμεσα τους και αρκετά ανήλικα παιδιά που αντί να κολυμπήσουν στον Ισθμό με ευνοϊκά ρεύματα όπως είχε προκηρυχθεί ο αγώνας, βρέθηκαν στο νερό να παλεύουν με ισχυρά αντίθετα ρεύματα αλλά και ενάντια στις χιλιάδες τσούχτρες που τους τσίμπαγαν όπου τους έβρισκαν.

Σοκαριστικό είναι το περιεχόμενο της καταγγελίας του κολυμβητή Χρήστου Ασημακόπουλου που ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook.

Ο αθλητής κάνει λόγο για τραγικές συνθήκες, για παιδιά σοκαρισμένα και μελανιασμένα από τα τσιμπήματα από τσούχτρες, που τα παρέσερναν τα ορμητικά νερά ενώ άλλα κρατιόντουσαν με το ζόρι στις όχθες περιμένοντας μάταια για άμεση βοήθεια. Για παιδιά που είχαν πάθει υποθερμία και έμεναν αβοήθητα καθώς δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας με τους διοργανωτές την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα με την πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια των διοργανωτών που δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη για την ασφάλεια μας με αποτέλεσμα αρκετοί να γίνουμε ναυαγοσώστες την στιγμή που είχαμε φθάσει στο 4 χιλιόμετρα από τα 6 χιλιόμετρα της διαδρομής» γράφει στην ανάρτηση του ο Χρήστος Ασημακόπουλος.

Και προσθέτει παρακάτω: «Αν υπάρχει κράτος δικαίου ή κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να απαγορέψει σε αυτούς τους άσχετους να ξανακουμπήσουν αγώνα open water και να αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες που ήρθαν από το εξωτερικό για έναν αγώνα γιορτή και έφυγαν σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι μεταφέροντας τις χειρότερες εικόνες για την χώρα μας. Τα αποτελέσματα είναι άκυρα καθώς οι περισσότεροι από τους 80 τερματίσαντες που εμφανίζονται στην σχετική λίστα έπεσαν από βάρκα που τους μετέφερε 150 μέτρα πριν τον τερματισμό!»

Μάλιστα η επίσημη ιστοσελίδα τις διοργάνωσης γέμισε από τα αρνητικά σχόλια των ξένων κολυμβητικών. Κάνουν λόγο για την χειρότερη διοργάνωση που έχουν συμμετάσχει ποτέ στην καριέρα τους, για ένα ανεπανάληπτο φιάσκο που λίγο έλειψε να τους κοστίσει την ίδια τους τη ζωή.

protothema

Όλη η επικαιρότητα