Παραπολιτικά

Έφυγαν λόγω μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ και τώρα με ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο!

Ακούστε το άρθρο

Στο παραπέντε για τη ψήφιση της νέας συμφωνίας ή του τέταρτου μνημονίου κατά την αντιπολίτευση βρίσκεται η κυβέρνηση. Την Τετάρτη ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής ένα «βαρύ» 48ωρο που θα κλείσει την Πέμπτη κοντά στα μεσάνυκτα με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη ψηφοφορία επί των άρθρων.

Μεταξύ εκείνων που θα σηκώσουν στην πλάτη τους το νέο πακέτο μέτρων βρίσκονται και κυβερνητικοί βουλευτές που στο παρελθόν σε αντίστοιχες κρίσιμες ψηφοφορίες είχαν διαλέξει τον αντίθετο ακριβώς δρόμο.

Είχαν καταψηφίσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και για την πολιτική τους ανυπακοή είχαν βρεθεί εκτός των κοινοβουλευτικών τους ομάδων. Στην συνέχεια εντάχθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα τους συγκατοίκηση φαίνεται πως λείανε τις αντιστάσεις και τις επιφυλάξεις τους. Καθώς όχι μόνο ψήφισαν την λυτρωτική συμφωνία του Αυγούστου του 2015 που δεν παύει να είναι όμως να είναι ένα μνημόνιο, αλλά όπως φαίνεται το ίδιο αναμένεται να πράξουν και μεθαύριο,

Πρόκειται για έξι βουλευτές που πριν μερικά χρόνια βρίσκονταν στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ αντιπολιτευόμενοι το ίδιο τους το κόμμα.

Παναγιώτης Κουρουπλής. Ένα από τα παλιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Διαγράφηκε όταν καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τις μαντινάδες υπέρ του Γιώργου Παπνδρέου πέρασε στις «τηλεοπτικές» απεργίες πείνας. Καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και διαγράφηκε. Πριν τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια στάση στην ΔΗΜΑΡ,

Μάρκος Μπόλαρης. Ήταν για χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ., Διαγράφηκε στο δεύτερο μνημόνιο και τελικά βρήκε τη ηρεμία του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεόδωρος Παραστατίδης. Και εκείνος πέρασε από το ΠΑΣΟΚ διαγράφηκε με αφορμή την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Πριν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάστησε ως ανεξάρτητος βουλευτής στην επιχείρηση ηθικού εκβιασμού με ανυπόστατες κατηγορίες περί χρηματισμού κατά βουλευτών που είχαν ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στο τέλος του 2014

Άννα Βαγενά: Απουσίαζε από την ψηφοφορία για την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου για αυτό και διαγράφηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. Στην συνέχεια εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεοδώρα Τζάγκρη. Υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Διαγράφηκε και αργότερα πέρασε στο άλλο στρατόπεδο.

Πηγή: TheTOC.gr

Όλη η επικαιρότητα