Αχαϊα

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Χρίστος Αλεξόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Nέα απώλεια για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας. «Έφυγε» σήμερα από την ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Χρίστος Αθ. Αλεξόπουλος, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Χρίστος Αλεξόπουλος διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Τομέα Εφαρμογών και Θεμελιώσεων της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη. Το 1976 αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1976 μέχρι το 1979 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στη Μαθηματική Στατιστική στο Πανεπιστήμιο P. et M. Curie (Paris VI) του Παρισιού.

Το 1982 διορίστηκε σαν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1988 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Department of Electrical and Computer Engr. στο Πανεπιστήμιο G. Mason (Fairfax, Virginia). Το 1989 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Τμήμα Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το 1990 εκλέχτηκε λέκτορας στο ίδιο Τμήμα, όπου και υπηρέτησε μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, από το 1990, ήταν και ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών. Ήταν παντρεμένος με τη  Μαρία Χονδραλή, γνωστή ζωγράφο και καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 17.00 στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας παραλίας Σεργούλας στην Φωκίδα.

Πηγή: tempo24,  patrastv

Όλη η επικαιρότητα