Χωρίς κατηγορία

«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Λάζαρος Πατσουράκος – Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΤ επί σειρά ετών

Ακούστε το άρθρο

Τον χαμό του αναπληρωτή προέδρου του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ,  Λάζαρου Πατσουράκου θρηνεί ο αθλητικός δημοσιογραφικός κόσμος.

Ο Λάζαρος Πατσουράκος γεννήθηκε το 1940. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ επί σειρά ετών από το 1984. Γενικός Γραμματέας από το 1990 έως το 1992, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Α΄Αντιπροέδρου, την οποία και διατήρησε έως το 2004. Από τότε έως και σήμερα, προσέφερε τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του μέσα από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος από το 2006 έως το 2009 και από το 2012 έως το 2015. Από το 2009 έως το 2012 ήταν μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» στα τέλη της δεκαετίας 1960, ενώ από το 1971 μπήκε στο μισθολόγιο της εφημερίδας, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. Στη μακρά διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας, κάλυψε κυρίως τα υγρά σπορ, πόλο και κολύμβηση και στη συνέχεια τα βαριά αθλήματα, με έμφαση στην πάλη. Υπήρξε ένθερμος φίλος του Πανιωνίου, του οποίου και κάλυψε το ρεπορτάζ επί σειρά ετών. Εργάστηκε σε πολλά Μέσα, μεταξύ των οποίων στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Καθημερινή», «Μπάλα», «Έθνος», «Πρώτη», στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ2, στο μηνιαίο περιοδικό «Πισίνα και Θαλάσσια Σπορ», Διετέλεσε υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Ομοσπονδίας Πάλης και σε επιτελικές θέσεις των υπηρεσιών Τύπου πολλών μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, με κορυφαία τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στη νεαρή του ηλικία ήταν αθλητής του τζούντο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την Κύπρο, από όπου κατάγεται η σύζυγός του.

Είχε επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου «Πιγκ Πογκ» και είχε συγγράψει Μελέτες γύρω από τα σημαντικότερα θέματα του αθλητικού χώρου, όπως «Αθλητική Νομοθεσία», «Η Βία στους αθλητικούς χώρους», «Ο Αθλητικός Τύπος και οι Διαιτητές», «Αθλητική-Κοινωνική Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου», «Το παιδικό ποδόσφαιρο και ο προπονητής».

Ο Λάζαρος Πατσουράκος διακρίθηκε για την πληρότητα των γνώσεών του και την ολοκληρωμένη κάλυψη των ρεπορτάζ του, υπήρξε προσηνής, ευγενής και πάντα πρόθυμος να προσφέρει τις γνώσεις του από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε. Ανυποχώρητος χαρακτήρας, με ήθος, αρχές, προσφέροντας πάντοτε αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση έναν δικό του άνθρωπο, έναν άνθρωπο που ήταν πάντα κοντά στο Σύνδεσμο και το αποδείκνυε με κάθε ευκαιρία.

Ο ΠΣΑΤ συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του, τη σύζυγό του Χάιδω, τα παιδιά του Μιχάλη και Γιώργο και τα εγγόνια του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 και ώρα 14:00 από το Κοιμητήριο Καλλιθέας.

Πηγή: tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα