«Έφυγε» ο Γιώργος Χονδρογιάννης: “Ζωντανός” Πυργιώτης – εξαιρετικός άνθρωπος!

Πιο φτωχός από χθες ο πνευματικός κόσμος της Ηλείας, που έχασε ένα από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα τα οποία τον υπηρέτησαν με ταπεινότητα και συνέπεια, όπως οι «λάτρεις» των γραμμάτων και της ελληνικής γλώσσας.

Ο Γιώργος Χονδρογιάννης ένας “ζωντανός” Πυργιώτης και ένας μεγάλος δάσκαλος που δίδαξε πάνω απ’όλα την ευπρέπεια και το ήθος, αυστηρός κριτής κακών και αλλοπρόσαλλων συμπεριφορών “έφυγε” χθες από τη ζωή, ήρεμος και γαλήνιος όπως ζούσε στα τελευταία χρόνια με τους δικούς του ανθρώπους και με φίλους που τον αγαπούσαν ιδιαίτερα.

Οι τελευταίοι δεν θα τον περιμένουν πια στη θέση του, εκεί όπου συγκεντρώνονταν για τον πρωινό καφέ της ημέρας και τις συζητήσεις τους για τα δρώμενα της ηλείας και των ανθρώπων της.

Ο Γιώργος Χονδρογιάννης ήταν από τους κορυφαίους καθηγητές-φιλολόγους στο Νομό μας, πέρασε από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας στην εκπαίδευση φθάνοντας στον βαθμό του Γενικού Επιθεωρητή. Υπήρξε μεταξύ άλλων και συνεργάτης – αρθρογράφος της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ». Είχε προσφάτως μάλιστα παραδώσει το τελευταίο κείμενό του,που δημοσιεύουμε σήμερα ως φόρο τιμής στη μνήμη του. Δυστυχώς ο ίδιος δεν πρόλαβε να το διαβάσει…

Η αγαπημένη του σύζυγος πήρε το ταξίδι της αιωνιότητας τρία χρόνια νωρίτερα ενώ και οι δύο ευτύχησαν να δουν τα παιδιά τους, τον Νίκο επίσης εκπαιδευτικό και την Ελένη οδοντίατρο, να προοδεύουν και να προχωρούν δυναμικά στη δική τους ζωή.

Η κηδεία του Γιώργου Χονδρογιάννη θα γίνει το Μεγ. Σάββατο 7 Απριλίου.