Ελλάδα

«Έφυγε» ο μακροβιότερος Δήμαρχος στην Ελλάδα – Β. Παπαδιονυσίου

Ακούστε το άρθρο

Με 32 χρόνια δημαρχιακής θητείας, ο πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου Βασίλης Παπαδιονυσίου, έφυγε από τη ζωή, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Γαλατσίου.

Παρουσιάζοντας το έργο και την πορεία του, ο Δήμος Γαλατσίου αναφέρει πως: «Ο αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου γεννήθηκε στα Καμίνια του Ν. Αχαΐας το 1931.Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για λίγα χρόνια, καθώς στη συνέχεια αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος το 1964, όταν το Γαλάτσι έγινε Δήμος και μετέτρεψε μια μικρή κοινότητα σε μια σύγχρονη πόλη.

Αρκετές φορές του προτάθηκαν μεγαλύτεροι ρόλοι στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ποτέ δε θέλησε να εγκαταλείψει τον Δήμο Γαλατσίου. Επίσης, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και μέσα από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και το 2013 τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ενώ το όνομά του έχει δοθεί στο Άλσος Βεΐκου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, στη 13:00. Στη συνέχεια η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο B’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Κοινωνικό Συσσίτιο & Παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου. Για τον λόγο αυτό, αρμόδιοι υπάλληλοι των δομών αυτών θα βρίσκονται στην Αγία Γλυκερία, αλλά και στο Β΄ Κοιμητήριο, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τα αντίστοιχα έγγραφα παραλαβής – παράδοσης των χρημάτων».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα