«Έφυγε» πλήρης ημερών ο Ανδρέας Παρνασσάς

Πλήρης ημερών, έχοντας δει τα παιδιά του να προοδεύουν και τις δυο κόρες του να ακολουθούν την ιατρική επιστήμη, έφυγε χθες από τη ζωή ο συνταξιούχος Παιδίατρος Ανδρέας Παρνασσάς. Ο άνθρωπος που αν και Μεσσήνιος, επέλεξε να ασκήσει την ιατρική στον Πύργο, και έκανε την πόλη δεύτερο τόπο του.

Ο Ανδρέας Παρνασσάς γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το «αγροτικό» του στους Γαργαλιάνους επέστρεψε στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο «Ελπίς» απ’ όπου έλαβε και την ειδικότητα της Παιδιατρικής.  Από το 1968 μέχρι και το 1973 προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στον τόπο του και από την ίδια χρόνια μέχρι και το 2002 – οπότε και συνταξιοδοτήθηκε – έζησε και άσκησε την ιατρική στον Πύργο. Τα πρώτα χρόνια μάλιστα, κατέλαβε – με συμβάσεις – τη θέση του Παιδιάτρου για το ΙΚΑ ενώ αργότερα, ως ιδιωτικός γιατρός, διατήρησε και συμβάσεις με διάφορα ταμεία του δημοσίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε εκατοντάδες παιδιά της περιοχής που ακόμα και σήμερα μιλούν για το αρχοντικό παράστημα και την ευγένειά του. Πέρα από το ιατρικό του έργο, ο Ανδρέας Παρνασσάς αποτελούσε και ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, για 30 και πλέον χρόνια.

Τον Δεκέμβρη του 2002 συνταξιοδοτήθηκε και έκτοτε «αποσύρθηκε» από την ενεργό δράση, ενώ επέλεγε πολύ συχνά να επισκέπτεται τον αγαπημένο του τόπο, τους Γαργαλιάνους. Σ’ αυτά τα χώματα θα αναπαυτεί, αφού μετά την νεκρώσιμο ακολουθία, σήμερα στις 11:00 το πρωί στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής, η σύζυγός του Αναστασία, τα παιδιά του Ηλίας, Μάρθα (οδοντίατρος), Άννα και Μιχάλης, Νίκη (ορθοδοντικός) και Νίκος, οι συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Γαργαλιάνων όπου θα γίνει η ταφή.

Η εφημ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.