Ηλεία

«Έφυγε» σε ηλικία 57 ετών ο πυροσβέστης Διονύσης Ντούκας – Μάχιμος ως το τέλος

Ακούστε το άρθρο

Έναν δικό της άνθρωπο έχασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας, καθώς έφυγε από την ζωή ο Διονύσης Ντούκας σε ηλικία 57 ετών, με πολυετή προσφορά στο Σώμα.

Ο Διονύσης Ντούκας εργαζόταν μέχρι το τέλος, προσφέροντας αγόγγυστα τις υπηρεσίες του, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν.

Ήταν πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης και εργαζόταν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας τα τελευταία 20 χρόνια και προγενέστερα στο Δασαρχείο Αμαλιάδας, ως οδηγός πυροσβεστικών οχημάτων.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην πυροσβεστική οικογένεια της Αμαλιάδας, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ξεχώριζε ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Το καλοκαίρι ήταν παρών σε όλες τις δασικές πυρκαγιές της Αμαλιάδας αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στην Ζάκυνθο, τα Ροδενά Ζαχάρως, την Μάνη και σε άλλα σημεία. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου εργαζόταν κανονικά, αν και είχε αρχίσει να παρουσιάζει ισχυρούς πονοκεφάλους.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εισήχθη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, σε βαρύτατη κατάσταση και λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από την ζωή.

Ο Διονύσης Ντούκας ήταν χήρος από το 1992 και πατέρας μίας κόρης που τη λάτρευε. Καταγόταν από την Δαφνιώτισσα όπου διέμενε μόνιμα και εκεί τελέστηκε και η κηδεία του, παρουσία όλων των εν ενεργεία υπαλλήλων της Π.Υ. Αμαλιάδας αλλά και των συνταξιούχων και του αποδόθηκαν οι πρέπουσες τιμές.

Η απουσία του είναι αισθητή από την πρώτη στιγμή και οι συνάδελφοί του την ημέρα της κηδείας αντί στεφάνων έκαναν δωρεά στην μνήμη του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Δαφνιώτισσας.

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Όλη η επικαιρότητα