Αχαϊα

Αιγιάλεια: Διπλασιάζει την «ΔΙΑΣ» ο τρόμος!

Ακούστε το άρθρο

Νέο σχέδιο ενίσχυσης της αστυνόμευσης της Αιγιάλειας, με παραπάνω ίδιες δυνάμεις αλλά και μεταφερόμενες, φαίνεται να επεξεργάζεται η ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, θέλοντας έτσι να προλάβει περιστατικά παραβατικότητας και προκλητικών συμπεριφορών, που και πάλι καταγράφονται τελευταία σε πεδινά κυρίως μέρη της περιοχής.

ΑΥΞΗΣΗ

Στις σκέψεις της ΕΛΑΣ, χωρίς ωστόσο τίποτε ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί, είναι ο διπλασιασμός των ανδρών της «Ομάδας ΔΙΑΣ» Αιγίου, η οποία συστάθηκε προ μηνών, μετά από σωτήρια απόφαση του ταξίαρχου αστυνομικού διευθυντή Νικόλαου Κοτρωνιά σε συνεργασία με το αρχηγείο της υπηρεσίας.

ΑΙΤΗΜΑ

Η πιθανή αυτή εξέλιξη, κατά πληροφορίες, έχει μεταφερθεί και στον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, με τον οποίο η συνεργασία των τοπικών αξιωματικών της ΕΛΑΣ είναι καθημερινά στενή, ο οποίος ευελπιστεί σε άμεση υλοποίηση, ενώ ζητά ενίσχυση και του κλιμακίου της ΟΠΚΕ Πάτρας, με πιο πολλές παρουσίες στην Αιγιάλεια, αφού έχει αποδειχθεί πως η μέχρι σήμερα απόδοσή της είναι καθοριστική στη μείωση συμβάντων και εγκληματικών συμπεριφορών.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ένσταση υπάρχει από την Ένωση Πολιτών για την αντιμετώπιση της Εγκληματικότητας, που τάσσεται κατά της αποδυνάμωσης άλλων τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών στην Αιγιάλεια, για τη ΔΙΑΣ, αφού όπως λένε τα μέλη της, για την υπάρχουσα δύναμη, μετακινήθηκαν ένστολοι από τα Αστυνομικά Τμήματα Αιγίου και Ακράτας, καθώς και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Για τον τρόμο που καθημερινά ζουν και καταγγέλλουν κάτοικοι και αιρετοί, σε Λόγγο, Σελιανίτικα, Ζαχλωρίτικα, Ελαιώνα, Διακοπτό κ.ά, είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο, η Επιτροπή Κατοίκων, κοινοτάρχες (Ζαχλωριτίκων, Τρυπιών, Αγίου Κωνσταντίνου) και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπούνιας, αποφασίζοντας να διοργανωθεί νέα ευρεία σύσκεψη, παρουσία του κ. Κοτρωνιά και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πολεοδομία, Υγιεινής, ΔΕΥ- ΑΑ κ.ά.), με σκοπό να κανονιστούν έλεγχοι από συνεργεία τους περιοχές όπου διαβιούν μειονοτικές πληθυσμιακές ομάδες.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα