Ηλεία

Έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα το καρναβάλι της Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στο ΣΚΑΪ ρεπορτάζ από τα δρώμενα του περασμένου Σαββάτου με τους «Μωμόγερους» και το «Βλάχικο Γάμο»

Γνωστό σε όλη την Ελλάδα, έγινε το φετινό καρναβάλι της Αμαλιάδας, αφού στην Κυριακάτικη εκπομπή του στο ΣΚΑΪ ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, έκανε εκτενή αναφορά στα δρώμενα του περασμένου Σαββάτου με τους «Μωμόγερους» και το «Βλάχικο Γάμο».

Ο κ Αυτιάς, πλαισιωμένος από τους «δικούς μας» Αλέξη Μητρόπουλο και Νίκο Καλάκο, δείχνοντας πλάνα της δημοσιογράφου Αγγελικής Ζαρίφη, μίλησε για την πόλη και το κέφι που επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου, με τον «Βλάχικο Γάμο» από τη Θήβα.

Η προσπάθεια του Δήμου Ήλιδας, να παρουσιάσει μια σειρά ποιοτικών – πατροπαράδοτων  εκδηλώσεων, τις μέρες της Αποκριάς, φαίνεται πως αποδίδει και πλέον το Καρναβάλι μας, «βγήκε» από τα στενά όρια όχι μόνο της πόλης αλλά ολόκληρου του νομού.

Παράλληλα «άνοιξε το δρόμο» δείχνοντας πως μπορεί ξεφεύγοντας από την πεπατημένη, να διασκεδάσουν οι κάτοικοι της περιοχής με εκδηλώσεις και θέματα από την λαϊκή μας παράδοση.

Την Κυριακή η Μεγάλη Παρέλαση με DJ τον Γιάννη Φουρνομύτη

Την Κυριακή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού με τη μεγάλη παρέλαση Αρμάτων και πληρωμάτων και με τη μεγάλη συναυλία της Ελευθερίας Ελευθερίου.

Τη μουσική επιμέλεια της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης θα είναι ο γνωστός Ηλείος dj Γιάννης Φουρνομύτης, με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Να θυμίσουμε ότι παρουσιαστής της φετινής παρέλασης θα είναι ο Αμαλιαδίτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Θεόδωρος Δανίκας, ενώ την παρέλαση θα ανοίξει η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, η πανέμορφη Κατερίνα Κλάδη από την Αμαλιάδα, πρώην αθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής. Νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας στις 11 π.μ.,  θα πραγματοποιηθεί η 10η Μπουλατοδρομία Αμαλιάδας από το σύλλογο «Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας», που κάθε χρόνο δίνουν τη δική τους πινελιά στα Καρναβαλικά δρώμενα της Αμαλιάδας. Η μεγάλη όμως έκπληξη του φετινού Καρναβαλιού είναι η συναυλία της  Ελευθερίας Ελευθερίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Η γνωστή Κύπρια καλλιτέχνιδα, η οποία είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision με το Aphrodisiac το 2012, αναμένεται πέρα από τις τελευταίες επιτυχίες της «Bonita»  και «Δεν έχουμε Σχέση» να προσφέρει κέφι, χορό και διασκέδαση με παλιότερες και νεότερες επιτυχίες της,  στους μικρούς και μεγάλους Καρναβαλιστές, αλλά και θεατές του φετινού Καρναβαλιού Αμαλιάδας.

Να τονίσουμε ότι την προηγούμενη μέρα το Σάββατο βράδυ 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Ποδαράτη, η οποία θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, όπου εκεί οι Σχολές Χορού και τα Γυμναστήρια της πόλης θα παρουσιάσου λάτιν χορούς σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Όλη η επικαιρότητα