Περίεργα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έγινε και αυτό: Τούρτα σε σχήμα καρδιάς με κόλλυβα (βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Μία τούρτα σε σχήμα καρδιάς αλλά με με κόλλυβα έφτιαξε γραφείο τελετών στην πόλη του Ναυπλίου μετά από παραγγελία πελάτη σήμερα  Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα κόλλυβα ως γνωστό προσφέρονται εις μνήμη των νεκρών. Αποτελούνται συνήθως από βρασμένο σιτάρι, ρόδι, κόλιανδρο και ξηρούς καρπούς. Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να καλύπτονται με ζάχαρη άχνη.

Η λέξη προέρχεται από τον κόλλυβο (αρχαία ελληνικά), που αρχικά σήμαινε κόκκο δημητριακών καρπών (και με την έννοια αυτή πέρασε στα κόλλυβα) και έπειτα το πολύ μικρό νόμισμα. Τα κόλλυβα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους σε μνημόσυνα στην εκκλησία, αλλά και διανέμονται στη συνέχεια σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια.

Στο Ναύπλιο το γραφείο τελετών του Αλέξανδρου Χρυσικού και του Βασίλη Καραφωτιά, πελάτης τους ζήτησε  να φτιάξουν ένα δίσκο με κόλλυβα σε σχήμα καρδιάς για την γυναίκα του , η οποία είναι εν ζωή ,αλλά εδώ και 30 χρόνια τον έχει πεθάνει!!!
Το γραφείο τελετών στο Ναύπλιο διακρίνεται και στο παρελθόν για τις πρωτότυπες ιδέες του στην κατασκευή φέρετρων όπως, της Ακρόπολης αλλά και καραβιού.
Δείτε το βίντεο:

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Όλη η επικαιρότητα