Αχαϊα

Αίγιο: Σε διαθεσιμότητα o αστυνομικός που εμπλέκεται σε υποθέσεις “μαϊμού” κλοπών οχημάτων – Σε αργία ο αρχιμανδρίτης που επίσης εμπλέκεται

Ακούστε το άρθρο

Αρκετά σοβαρές κατηγορίες, πλημμεληματικού όμως χαρακτήρα μιας και το παράνομο οικονομικό όφελος δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 120.000 ευρώ, αντιμετωπίζουν ο αρχιμανδρίτης και ο αστυνομικός, αμφότεροι από το Αίγιο, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση λήψης αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες για “μαϊμού” κλοπές οχημάτων αλλά και για περίπτωση εικονικού τροχαίου.

Την υπόθεση χειρίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μιας και υπήρξαν το τελευταίο διάστημα σοβαρές καταγγελίες σε βάρος των δύο κατηγορούμενων. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή οι δυο τους οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για να καταθέσουν, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση και που χειρίζεται τη δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας. Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα, ενώ αναμένεται να τεθεί σε αργία και ο αρχιμανδρίτης, που δήλωσε ψευδώς κλοπή εξαρτημάτων οχήματος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

“Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε βάρος ιερέα και Αστυφύλακα, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο συλληφθείς ιερέας δήλωσε ψευδώς κλοπή εξαρτημάτων οχήματος, κατόπιν προτροπής του συλληφθέντα αστυνομικού, προκειμένου να τύχουν χρηματικής αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρία.

Επιπρόσθετα προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 3 ακόμη συναφείς περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο Αστυφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Δυτικής Ελλάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση”.

Πηγή: filodimos.gr

Όλη η επικαιρότητα