Ομογένεια

Εγκαίνια της προσωπικής έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Οικονομίδη & η παρουσίαση του λευκώματος «Στίχοι Στο Καβαλέτο»

407.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο φιλόξενο χώρο της γκαλερί Theorema έγιναν με επιτυχία την Πέμπτη 23 Απριλίου τα εγκαίνια της προσωπικής έκθεσης του γνωστού ζωγράφου, εικαστικού, Νίκου Οικονομίδη. 
Οι δημιουργίες του Νίκου Οικονομίδη συνδυάστηκαν με προσωπικές επιλογές στίχων από 9 σύγχρονους Έλληνες ποιητές οι οποίοι, παράλληλα, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και για την συγγραφή ενός πρωτότυπου λευκώματος στο οποίο ανθολογούνται 117 ποιήματα και “συνομιλούν” με 117 έργα ζωγραφικής με τίτλο “Στίχοι Στο Καβαλέτο” από τις εκδόσεις “Τέχνης Οίστρος”. 

Την Κυριακή 26 Απριλίου στον ίδιο χώρο έγινε και η παρουσίαση του λευκώματος με τη συμμετοχή στην απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων της φιλολόγου Θεώνης Βλαχάκη, του αρθρογράφου Γιώργου Γιούπη και της “οικοδέσποινας” Κλεοπάτρας Λιακοπούλου, ενώ λίγα λόγια για τον εικαστικό Νίκο Οικονομίδη και τη σχέση του με ποίηση είπε ο Σπύρος Μοσκαχλαϊδής, μαθηματικός. 
Η όμορφη καλλιτεχνική βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις που έθεσε το κοινό στον Νίκο Οικονομίδη ενώ ακολούθησε μία σύντομη δεξίωση όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Έλληνα ζωγράφο. 

Στο περιθώριο της ημέρας των εγκαινίων ο Νίκος Οικονομίδης έδωσε μία συνέντευξη  στον Γιάννη Δήμα και την κάμερα του Newsville την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, ενώ παράλληλα στο δεύτερο βίντεο έχετε τη δυνατότητα να δείτε όλη την παρουσίαση του λευκώματος “Στίχοι Στο Καβαλέτο” στη γκαλερί Theorema.


Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: Newsville

Όλη η επικαιρότητα