Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εγκαταλελειμμένο το παλαιό νοσοκομείο της Πύλου

pylos9.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λεηλατημένο και διαλυμένο είναι το παλαιό Νοσοκομείο της Πύλου. Εικόνα εγκατάλειψης και ντροπής για τον τόπο και τους άρχοντες, μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε ένα δημόσιο κτήριο με ιστορία και προσφορά στην κοινωνία της Πύλου και ευρύτερα της Πυλίας.

Πόρτες και παράθυρα έχουν ξηλωθεί, τοίχοι έχουν γκρεμιστεί, άλλες υποδομές έχουν διαλυθεί και τα χορτάρια έχουν περικυκλώσει το άλλοτε νοσηλευτικό ίδρυμα, που έχει μεταβληθεί σε χώρο αφόδευσης. Ο περιβάλλων χώρος με φόντο την είσοδο του όρμου του Ναβαρίνου έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο.

Στην εποχή της κρίσης για την Ελλάδα είναι απαράδεκτο τέτοιοι χώροι να εγκαταλείπονται και να καταστρέφονται.

Όπως τόνισαν οι κάτοικοι που το κατήγγειλαν το παλιό Νοσοκομείο της Πύλου θα αποτελούσε ιδανική στέγη για δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Αστυνομικό Τμήμα ή το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει αδρά ποσά για ενοίκια.

Και έχει χώρο και για τις δύο συγκεκριμένες υπηρεσίες και για άλλες ακόμα. Αξίζει να υπενθυμιστεί μειοδοτική δημοπρασία που πραγματοποιεί ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στις 25 Αυγούστου, για τη μίσθωση ακινήτου στην Πύλο, όπου θα στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Για ένα ισόγειο κατάστημα 170 τ.μ., με χώρους στάθμευσης, το ανώτατο όριο πρώτης προσφοράς είναι 980 ευρώ το μήνα.


Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα