Κόσμος

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη βόρεια Αγγλία υπό τον φόβο φονικών πλημμυρών

Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 100 προειδοποιήσεις για πλημμύρες εξέδωσαν σήμερα οι Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες απευθύνουν συστάσεις στους κατοίκους περιοχών της βόρειας Αγγλίας να εκκενώσουν τα σπίτια τους εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, έπειτα από κατακλυσμιαίες βροχές που έφθασαν, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, τη βροχόπτωση ενός μήνα.

Δεκάδες άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ένα εμπορικό κέντρο, στο Σέφιλντ, στη διάρκεια της νύχτας, ενώ περίπου άλλοι 100 διασώθηκαν από ένα άλλο εμπορικό κέντρο, σε κοντινή απόσταση, από πυροσβέστες με φουσκωτές λέμβους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά σπίτια που βρίσκονται σε πέντε περιοχές γύρω από τον ποταμό Ντον, κοντά στην πόλη Ντόνκαστερ, όπου οι Αρχές δήλωσαν πως η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες καθώς η στάθμη του ποταμού έφθασε σε ύψος ρεκόρ θέτοντας απειλή για τη ζωή.

«Συνιστάται στους κατοίκους των περιοχών αυτών να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους», ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο του Ντόνκαστερ, που συστήνει στον κόσμο «να αναζητήσει καταφύγιο σε οικογένεια και φίλους. Έχουν δημιουργηθεί προσωρινά κέντρα φιλοξενίας».

Οι σοβαρότερες πλημμύρες σημειώθηκαν στην κεντρική και βόρεια Αγγλία, ενώ έχουν εκδοθεί τουλάχιστον άλλες 100 προειδοποιήσεις σε όλη τη χώρα όπου η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

Η κατακλυσμιαία βροχή προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις με ορισμένες σιδηροδρομικές εταιρίες να εκδίδουν σύσταση προς τους επιβάτες «Μην ταξιδεύετε» σε περιοχές γύρω από το Σέφιλντ και άλλες περιοχές, ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

«Φρικτό να βλέπουμε αυτές τις φοβερές πλημμύρες σε όλον τον Βορρά της Αγγλίας», έγραψε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, στο Twitter. «Ένα ευχαριστώ στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης και στους εθελοντές που βοηθούν τις οικογένειες αυτές τις δύσκολες ώρες», έγραψε.

via

Όλη η επικαιρότητα