Ελλάδα

Εγκατάλειψη μωρού στη Νέα Ιωνία: Δεν μπορούσα να κοιμηθώ όταν το έκανα, λέει η 19χρονη

Ακούστε το άρθρο

Μετανιωμένη και βαθιά θλιμμένη παρουσιάστηκε σε εκπομπή η 19χρονη μητέρα – Διαβάστε το γράμμα που έγραψε στη νεογέννητη κόρη της

«Πληρώνω αυτό που έκανα με την απουσία της και το χαμόγελο της», λέει  η 19χρονη που άφησε το μωρό της στην πυλωτή πολυκατοικίας μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ πριν από μερικές μέρες.

Χωρίς να θέλει να αποκαλύψει το πρόσωπο και το όνομά της, η 19χρονη συστήθηκε ως Ελένη και κάθισε στο πλατό της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη, με την πλάτη γυρισμένη στην κάμερα και δήλωσε ότι είναι μετανιωμένη και βαθιά λυπημένη για την πράξη της.

Η 19χρονη έκανε λόγο, επίσης, για ένα βαρύ τίμημα που πληρώνει.

«Ήξερα ότι ήταν μεγάλη ευθύνη. Αλλά τελικά είπα στον εαυτό μου ότι είναι κρίμα να σκοτώσεις μια ψυχή. Θέλει να έρθει στον κόσμο για να προσφέρει κάτι. Κάθε άνθρωπος προσφέρει και μαθαίνει και διδάσκει και όλα. Είπα λοιπόν ότι θα την κρατήσω. Το αποφάσισα όταν ήξερα πια ότι δε μπορώ να κάνω έκτρωση. Αλλά δεν σκέφτηκα να βλάψω τον εαυτό μου εκείνη την περίοδο, ούτε το μωρό. Με τον τότε σύντροφό μου χωρίσαμε και δε μπορούσα να του το πω μετά. Δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου. Γιατί να του το έλεγα; Τι θα άλλαζε; Δεν ξέρω αν κατάλαβε ότι εγώ άφησα το μωρό. Τώρα πληρώνω αυτό που έκανα με την απουσία της. Το χαμόγελο της. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ όταν το έκανα».

Πλέον, μετά και την δίωξη που της ασκήθηκε, η 19χρονη θα περιμένει τη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, όπου θα δηλώσει τη μετάνοια της και την επιθυμία της να πάρει πίσω το παιδί της.

Το γράμμα που έγραψε στη νεογέννητη κόρη της

Η 19χρονη μετανιωμένη μετά την πράξη της έγραψε ένα γράμμα στην νεογέννητη κορούλα της, έτσι ώστε όταν μεγαλώσει να το διαβάσει και να ξέρει τη δική της αλήθεια αλλά και πόσο την αγαπούσε.

«Μικρή μου μπέμπα ξέρω ότι όταν μεγαλώσεις δε θα είναι έτσι τα πράγματα. Τότε θα έχουν τελειώσει όλα τα άσχημα και δε θα μας ενδιαφέρει το παρελθόν. Θα είμαστε ευτυχισμένες και κανείς δε θα μας πάρει την ευτυχία που μας αξίζει. Έτσι όπως το προσωπάκι σου φώτισε την ψυχή μου, εύχομαι να φωτίζει κάθε σου δρόμο στη ζωή. Είσαι το μικρό μου πλασματάκι και ήρθες σε αυτόν τον κόσμο για να δώσεις ευτυχία και χαρά, όπως έδωσες σε μένα. Μην αφήσεις κανένα να σου πάρει τα όνειρα και το χαμόγελο από τα χείλη. Μαζί θα βαδίσουμε το μονοπάτι της ζωής και θα προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Σε αγαπώ πολύ μικρούλα μου. Δεν μπορούσα να πάρω μεγαλύτερη χαρά από τη γέννησή σου. Με αγάπη, η μανούλα».

Όλη η επικαιρότητα