Ελλάδα

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Στα δικαστήρια η 19χρονη – «Δεν ήξερα τι έκανα, έχω επιλόχειο κατάθλιψη»

Ακούστε το άρθρο

Στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε πριν λίγη ώρα η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μόλις επτά ημερών βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η 19χρονη συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενη ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να φθάνουν στα ίχνη της από κάμερες ασφαλείας.

«Δεν ήξερα τι έκανα. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και για αυτό το λόγο έφτασα στο σημείο να εγκαταλείψω το παιδί μου. Μακάρι να μπορέσω να κρατήσω πάλι στην αγκαλιά μου το μωράκι μου. Πραγματικά δεν ήξερα τι έκανα, συγχωρέστε με. Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου αν καταλάβαινα τι έκανα», λέει η 19χρονη μέσω του δικηγόρου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή μητέρα ομολόγησε την πράξη της στους αστυνομικούς και φέρεται να έχει μετανιώσει γι’ αυτή. Η ίδια υποστήριξε πως οικονομικοί λόγοι την οδήγησαν σε αυτό το σημείο αλλά έχει μετανιώσει και θέλει πίσω το παιδί της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η νεαρή γυναίκα, η οποία τώρα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα της πράξης της, ξεσπά σε κλάμματα και επιδίδεται σε δηλώσεις μετανοίας. «Ίσως έκανα τελικά κακό στον εαυτό μου» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς, ζητώντας παράλληλα να δει το μωρό της.

DSC_8037
DSC_9688_2

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 19χρονη έμενε με τη θεία της κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το βρέφος, από έναν νεαρό κάτοικο της περιοχής, τυλιγμένο με πετσέτα μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ.

Η γυναίκα που μεγάλωσε τη 19χρονη όμως φέρεται να μη γνώριζε για την πρόθεση της ανιψιάς της να εγκαταλείψει το μωρό ούτε αναρωτήθηκε πού είναι το βρέφος αφού, όπως υποστηρίζει, είχε πληροφορηθεί πως η 19χρονη θα άφηνε το μωρό σε μία φίλη της. Το μόλις επτά ημερών κοριτσάκι ζητά και η ίδια πίσω.

Όσον αφορά τον πατέρα του βρέφους, όπως προκύπτει από την κατάθεση της μητέρας στους αστυνομικούς, είναι ένας συνομήλικός της με τον οποίο όμως χώρισε καθώς είχαν προστριβές αφότου διαπιστώθηκε η εγκυμοσύνη της 19χρονης.

DSC_8035

Να σημειωθεί πως το νεογέννητο παιδί βρίσκεται στον θάλαμο των νεογνών του νοσοκομείου Παίδων και χαίρει άκρας υγείας.

Όλη η επικαιρότητα