Αγροτικά

Εγκαινιάζεται το κατάστημα εφοδίων της Ένωσης Παραγωγών Α.Ε.Σ. Α.Ε. στην Αμαλιάδα: Στην υπηρεσία του αγρότη!

Ακούστε το άρθρο

Στην ‘Ένωση Παραγωγών Α.Ε.Σ Α.Ε.’ οδήγησε η σύμπραξη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με την Ομάδα Παραγωγών Αιγιάλειας και την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη και από κοινού οι τρεις Οργανώσεις προχώρησαν στην δημιουργία ενός νέου καταστήματος γεωργικών εφοδίων, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία και θα είναι στην διάθεση των αγροτών της Ηλείας.

Το νέο κατάστημα δημιουργήθηκε στο παλιό κτίριο του ΑΣΟ επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά 67 στην Αμαλιάδα, το οποίο μισθώθηκε για είκοσι χρόνια από την ΣΚΟΣ ΑΣΕ.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα και ήδη η διαμόρφωση του χώρου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Τα προϊόντα έχουν πάρει την θέση τους στα ράφια και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες το κατάστημα θα έχει λάβει την τελική του μορφή. Εκτός από φυτοφάρμακα και λιπάσματα, το κατάστημα θα διαθέτει ζωοτροφές, σπόρους, μηχανήματα, εργαλεία, ρουχισμό και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ο αγρότης.

Προς όφελος των αγροτών

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι το κατάστημα έγινε για να ωφεληθούν οι παραγωγοί. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Τον Απρίλιο του 2016 η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, η Ομάδα Παραγωγών Αιγιάλειας και η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη κάναμε την Ένωση Οργάνωσης Παραγωγών, με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών. Θέλαμε να δούμε τι μπορούμε  να προσφέρουμε στους παραγωγούς και μετά από σκέψη πέρυσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα χώρο για να μπορεί ο παραγωγός να αγοράζει φθηνά λιπάσματα και όχι μόνο. Το κατάστημα θα έχει τα πάντα σε ότι αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες και το Σάββατο τους καλούμε όλους να δώσουν το παρών στα εγκαίνια, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα το κατάστημα θα λειτουργεί κανονικά. Εμείς σαν Ένωση Οργάνωσης Παραγωγών λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών».

Παράλληλα ο κ. Βαλιανάτος καλεί όλους τους σταφιδοπαραγωγούς να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να γίνει μία ισχυρή Ομάδα Παραγωγών σταφίδας στο νομό.

Όλη η επικαιρότητα