Ελλάδα

Έγκλημα στην Πετρούπολη: «Είχα πάρει δύο κουτιά ψυχοφάρμακα, δεν ήθελα να τη σκοτώσω» ισχυρίζεται ο πατέρας

Ακούστε το άρθρο

Ως ένα ψυχρό εγκληματία που προσχεδίασε τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του Ειρήνης, μέσα στο διαμέρισμά τους στην Πετρούπολη, χαρακτήρισε σήμερα τον 56χρονο πατέρα της κοπέλας και μοναδικό κατηγορούμενο για το έγκλημα, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση, Νίκος Αντωναράκος.

Το έγκλημα έγινε στις 18 Αυγούστου του 2017 και σύμφωνα με τη δικογραφία, η νεαρή κοπέλα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, έχασε την ζωή της καθώς ο πατέρας της αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Πατέρας και κόρη νοσηλεύτηκαν στη συνέχεια σε νοσοκομεία, όμως η 18χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Για τις πράξεις του αυτές ο πατέρας της, μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Σήμερα στην αγόρευσή του στο διακστήριο, ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο υποστηρίζοντας πως προσχεδιάσε τη δολοφονία της κόρη του και την τέλεση με σκοπό την εκδίκηση.

Όπως είπε ο κ. Αντωναράκος ο κατηγορούμενος με τον τρόπο αυτό κατηγορούμενος ήθελε να πείσει την πρώην συζύγο του, να επιστρέψει πίσω στη συζυγική τους εστία.

Εισαγγελέας: Ψυχρός δολοφόνος ο πατέρας

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον 56χρονο ως «ψυχρό δολοφόνο» και μιλώντας για τις συνθήκες θανάτου της18χρονης Ειρήνης, είπε:

«Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός. Ο δόλοφόνος προσπάθησε με τέσσερις τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπαθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντας της το στόμα και τη μύτη».

Κατά τον εισαγγελέα ο 56χρονος ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει την κόρη του, που δεν δίστασε ούτε μια φορά. «Η κοπέλα αντιστάθηκε, φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει ήθελε να ζήσει».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει καμία ψυχική νόσο, καθώς στη δικογραφία δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόσου πριν ο κατηγορούμενος διαπράξει το έγκλημα.

Αντίθετα, αυτό που υπάρχει – είπε ο εισαγγελέας – είναι μια διάγνωση από το Δρομοκαϊτειο, όπου ο κατηγορούμενος είχε νοσηλεύτει το Μάιο του 2017, σύμφωνα με το οποίη έπασχε από έντονο στρες. «Από κατάθλιψη μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα, αν όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί, φαντάζεσται που θα είχαμε φτάσει» ανέφερε ο εοισαγγελέας.

Κατά την αγορευσή του ο κ. Αντωναράκος έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά σε μήνυμα που είχε στείλει ο κατηγορούμενος στην πρώην συζύγό του δυο ημέρες τη δολοφονία. Όπως είπε ο εισαγγελέας, ο 56χρονος με αυτό το μήνυμα προανήγγειλε στην πρώην συζύγό του το θάνατο της Ειρήνης και τον δικό του.
Απορρίπτοτας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένο ότι πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα ο εισαγγελέας τόνισε πως αυτός είναι ένας ισχυρισμός που ο 56χρονος προέβαλλε σήμερα για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

«Δεν πήρε χάπια, δεν έχασε τις αισθήσεις του, έκανε αυτό που έκανε. Αυτό που αποδυκνύεται είναι ότι ο συγκεκριμένος δράστης είναι καλός ηθοποιός, ξέρει να ασκεί έλεγχο στους άνθρωπους. Χρησιμοποιήσει τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη για να φέρει πίσω τη σύζυγό του. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί προέβει στο έγκλημα από εκδίκηση», είπε ο εισαγγελέας και ζήτησε την ενοχή του 56χρονου, όπως κατηγορείται δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έμπρησμο με πλήρη καταλογισμό.

«Είχα πάρει ψυχοφάρμακα» ισχυρίζεται ο πατέρας

Νωρίτερα, στην απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε υποπστηρίξει για πρώτη φορά πως πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα. Επίσης, πρώτη φορά ανέφερε πως είχε διαβάσει μυνήματα μεταξύ της Ειρήνης, της μητέρας της και του φίλου της. Από το περιεχόμενό τους, σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του, ο φίλος της και η πρώην συζύγός του ήθελαν απαλλαγούν από εκείνο και να τον «δώσουν στην αστυνομία», καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ενταλμά για χρέη.

«Πήρα δύο κουτιά χάπια. Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα», είπε ο κατηγορούμενος.

Ακροατήριο : Την σκότωσες!

Κατηγορούμενος: «Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου»

Ο 56χρονος ανέφερε ακόμη: «Τα φάρμακα τα πήρα όχι για να γίνω επιθετικός στην Ειρήνη αλλά γιατί ήθελα να τελειώσω… Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ γί αυτό. Δεν ήξερα τι έκανα από την στιγμή που πήρα τα χάπια. Κανένας δεν είπε στο Δικαστήριο, οτι δεν αγαπώ το παιδί μου, ότι τα ξεχώριζα ή ότι δεν έκανα τα πάντα γί αυτά!»

Εισαγγελέας : Μήπως το ότι η πρώην σύζυγος σας πήγε στην Κέρκυρα, αυτή η φυγή της, σας δημιούργησε μένος;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι ήρεμος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος μου δεν είπε οτι δεν ήμουν σωστός απέναντι μου στο παιδί μας ή βίαιος.

Εισαγγελέας: Έχετε μετανιώσει;

Κατηγορούμενος: Θέλω να πάω δίπλα της!

Εισαγγελέας: Κρίνετε ότι εσείς σκοτώσατε την κόρη σας;

Κατηγορούμενος: Αυτό φαίνεται.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: protothema 

Όλη η επικαιρότητα