Ελλάδα

Εγκλημα στο Περιστέρι: «Πήρα το μαχαίρι της κουζίνας και την έφαγα»

Ακούστε το άρθρο

Δύο γυναίκες σφαγιάστηκαν από τον ίδιο δράστη, με διαφορά έξι χρόνων. Αφορμή η επιθυμία τους να διακόψουν τη σχέση τους μαζί του. Ο 45χρονος Γιώργος Ζ. μετά το πρώτο έγκλημά του είχε διαγνωστεί με ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά βρισκόταν σε καθεστώς «ανοικτής» νοσηλείας-ημιελευθερίας, με αποτέλεσμα να σκοτώσει και πάλι επειδή τον απέρριψαν…

Η πρώτη σύζυγός του, είχε φύγει μαζί με το παιδί της, καθώς έπεφτε θύμα κακοποίησης από τον δράστη, μαρτυρούν κάτοικοι της γειτονιάς, ενώ μετά έμαθαν ότι είχε σκοτώσει μία κοπέλα στο Λουτράκι. Κάποιοι αμφισβητούν ότι είναι ασθενής.

Στις 25 Ιουλίου 2011 είχε σφάξει την 28χρονη σύντροφό του στο Άνω Χαρβάτι Λουτρακίου. Χαρακτηρίστηκε έγκλημα πάθους επειδή ο 45χρονος δεν ανέχτηκε την επιθυμία της άτυχης κοπέλας να διακόψουν την σχέση τους. Ο ίδιος  απέδωσε την δολοφονία στην… κακιά στιγμή και σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ενώ είχε ισχυριστεί ότι διέφυγε για να αυτοκτονήσει ή να… εξομολογηθεί. Η κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή με πολλές μαχαιριές στο στήθος και την κοιλιά. Χώρος του εγκλήματος ήταν το εξοχικό του δράστη, ο οποίος μετά την δολοφονία είχε εξαφανιστεί. Αργότερα εντοπίστηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε, ότι ζήλευε την κοπέλα του, ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και οδηγήθηκε στο έγκλημα από μια… κακή συγκυρία!

Αργότερα φαίνεται να αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί. Ο 45χρονος έμενε σε ξενώνα του νοσοκομείου στην Νίκαια, όχι όμως σε καθεστώς εσωτερικού εγκλεισμού, αλλά ημι-ελευθερίας. Έφευγε το μεσημέρι, μετά από ψυχιατρική εξέταση και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, ενώ επέστρεφε το απόγευμα.

Το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι Τετάρτης, όταν πήγε στο σπίτι της οδού Παραμυθιάς στο Περιστέρι, όπου τον περίμενε η 51χρονη σύντροφός του. Είχαν γνωριστεί στον ξενώνα, καθώς και το θύμα φέρεται να εργαζόταν εκεί ως καθαρίστρια.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να του αποκάλυψε πως πρέπει να διακόψουν τη σχέση τους, κάτι που προκάλεσε το δολοφονικό μένος του δράστη. Άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και της κατάφερε τουλάχιστον 10 μαχαιριές στο στήθος και το λαιμό, με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Στη συνέχεια επέστρεψε στον ξενώνα σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Το πρωί της Πέμπτης, κάποιοι άλλοι τρόφιμοι διαπίστωσαν μια παράξενη ταραχή που είχε κυριεύσει τον 45χρονο και ειδοποίησαν τον ψυχίατρο, στον οποίο προέβη στην ωμή αποκάλυψη: «Πήρα το μαχαίρι της κουζίνας και την έφαγα».

Λίγο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον αδερφό του λέγοντάς του πως είχε κάνει «κάτι κακό». Ο γιατρός επικοινώνησε με την αστυνομία και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί έμπαιναν στο διαμέρισμα, το οποίο είχε μετατραπεί σε «σφαγείο». Εντόπισαν ίχνη αίματος σε πολλά σημεία του σπιτιού και λίγο αργότερα τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης δήλωσε ότι το θύμα είχε δεχθεί πάρα πολλές μαχαιριές και κατά την πρώτη του εκτίμηση το θανατηφόρο πλήγμα ήταν στο λαιμό. Εκτίμησε ότι το έγκλημα έγινε τις μεσημβρινές ώρες χθες (Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017), αλλά η νεκροψία θα συνεχισθεί καθώς η σορός έφερε πολλά ίχνη αίματος στο ύψος της δεξιάς πλευρά τους λαιμού.

Ο αδερφός του δράστη είπε στους αστυνομικούς πως τον είχε πάρει το πρωί της Πέμπτης τηλέφωνο και του είπε ότι είχε κάνει «κακό», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες γιατί περίμενε τον γιατρό για την εξέτασή του. «Επικοινώνησα με τον γιατρό, ο οποίος με ενημέρωσε για το τι φρικτό είχε διαπράξει» υποστήριξε ο αδερφός του δράστη. Ανέφερε επίσης ότι δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις, καθώς είχαν μαλώσει για κληρονομικά θέματα, ωστόσο ο αδερφός του επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί του τακτικά για να δει τι κάνει.

Συγγενείς του δράστη υποστήριξαν ότι ο 45χρονος είχε γνωριστεί με το θύμα στον ξενώνα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί, στην Νίκαια, καθώς και η 51χρονη Βασιλική Κ. εργάζονταν εκεί ως καθαρίστρια. Ανέπτυξαν σχέσεις και όταν ο Γ.Ζ. έβγαινε από τον ξενώνα, πήγαινε στο σπίτι της στο Περιστέρι, όπου περνούσαν χρόνο μαζί, έως την επιστροφή του στην κλινική.

Στην γειτονιά του θύματος στην οδό Παραμυθιάς στο Περιστέρι, αρκετοί φαίνεται να γνώριζαν το ψυχιατρικό και δολοφονικό παρελθόν του δράστη. «Ξέραμε ότι είχε σκοτώσει μια γυναίκα και γι αυτό το λόγο νοσηλευόταν στο ψυχιατρείο τα τελευταία έξι χρόνια. Κάποια στιγμή μάθαμε ότι πήγε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και είχε αφεθεί ελεύθερος. Εκπλαγήκαμε από την διαδικασία καθώς έβγαινε το πρωί και γύρναγε το απόγευμα στον ξενώνα» αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Ο δράστης κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, με τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής να  συνεχίζουν την έρευνα, ενώ σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος του προκειμένου σήμερα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα