Ποδόσφαιρο

Εγκλωβίστηκε στα σύνορα με το Κόσοβο η αποστολή του Ερυθρού Αστέρα

Ακούστε το άρθρο

Ο Ερυθρός Αστέρας ταξίδευε με προορισμό την Τρέπτσα του Κοσόβου, προκειμένου να δώσει αγώνα κυπέλλου με την τοπική ομάδα.

Οι τοπικές Αρχές ωστόσο είχαν μία δυσάρεστη έκπληξη για τους πρωταθλητές Σερβίας, καθώς τους «μπλόκαραν» στα σύνορα.

Η Τρέπτσα εδρεύει στην νότιο τμήμα της Μιτρόβιτσα, μια πόλης, η οποία γεωγραφικά ανήκει στο Κόσοβο! Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως υπάγεται στην σερβική ομοσπονδία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο αφού μετέχει στην Γ΄ κατηγορία, η οποία θεωρείται ερασιτεχνική δίνοντας ματς με γειτονικούς συλλόγους.

Το γεγονός πως για τον 1ο Γύρο του Κυπέλλου Σερβίας κληρώθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα, είχε ως συνέπεια να σημάνει συναγερμός στο Κόσοβο με τις τοπικές αρχές να μπλοκάρουν την αποστολή των πρωταθλητών Σερβίας στο Γιάρινιε. Πρόκειται για τα σύνορα των δύο χωρών, με τους Σέρβους ωστόσο να μην τα αναγνωρίζουν χαρακτηρίζοντας τα ως διοικητικό πέρασμα.

Εκεί βρίσκονται τουλάχιστον 100 οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι τραγουδούν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης το ματς αναβλήθηκε με την σερβική ομοσπονδία να αποφασίζει για την αναμέτρηση, η οποία εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί σε άλλη πόλη!

Ο Κοσοβάρος δημοσιογράφος και αναλυτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, Ουράν Κράσνιτσι τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο σερβικός σύλλογος Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος μετέχει στο Champions League προσπάθησε παράνομα να εισέλθει στο Κόσοβο για να αντιμετωπίσει έναν σερβικό σύλλογο από το Κόσοβο, τον οποίο δεν αναγνωρίζει το κράτος του Κοσόβου. Η αστυνομία του Κοσόβου απαγόρευσε την συγκεκριμένη κίνηση.

Φανταστείτε γαλλική ομοσπονδία να οργανώσει ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε αυστριακό έδαφος, όπου την ευθύνη για μια τέτοια δραστηριότητα έχει η αυστριακή ομοσπονδία. Από το 2016 το Κόσοβο είναι μέλος της UEFA, όπως η Σερβία. Ελπίζουμε πως η FIFA θα πάρει μέτρα εναντίον της Σερβίας, αλλά και του Ερυθρού Αστέρα».

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα