Ελλάδα Περιβάλλον

Έγκριση εκτέλεσης εργασιών ανάρτησης δασικών χαρτών έως την κύρωση τους

Ακούστε το άρθρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται η εκτέλεση των εργασιών ανάρτησης έως την κύρωση των δασικών χαρτών, για τις περιοχές, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, από τις οικείες Διευθύνσεις Δασών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών των ανωτέρω περιοχών, σύμφωνα με την υ.α. θα πραγματοποιηθεί κατόπιν σχετικού σχεδιασμού και προγραμματισμού, που θα καταρτισθεί από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος.

Νωρίτερα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ έγινε γνωστό ότι οι νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών αντιστοιχούν στο 17% της χώρας, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και θα συνεχιστούν κλιμακωτά μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο νέος κύκλος αναρτήσεων δασικών χαρτών ξεκινά από την Πέλλα (το σύνολο του νομού), την Καβάλα, το Κιλκίς (εκτός Πολύκαστρου και Πευκοδάσους), την Ημαθία και τις Σέρρες.

Για τις περιοχές που οι δασικοί χάρτες θα αναρτηθούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, η δυνατότητα χρησιμοποίησης των εργαλείων των αντιρρήσεων, πρόδηλων σφαλμάτων, αιτήσεων εξαγοράς/χρήσης, ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου 2017. Για όλες τις περιοχές των 22 διευθύνσεων Δασών, η διάρκεια υποβολής των παραπάνω εργαλείων θα είναι 105 ημέρες.

Δείτε την ΚΥΑ: Έγκριση εκτέλεσης εργασιών ανάρτησης δασικών χαρτών έως την κύρωση τους.

Πηγή: dasarxeio.com

Όλη η επικαιρότητα