Εικόνες ντροπής στη Βουλή με πρωταγωνιστές βουλευτές της ΧΑ

vouli_xa.jpg

Εικόνες ντροπής επικράτησαν χθες στη Βουλή, με θλιβερούς «πρωταγωνιστές» για άλλη μία φορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το πρωτοφανές επεισόδιο (αν και ο χαρακτηρισμός «πρωτοφανές» τείνει να χάσει τη σημασία του, όταν αναφέρεται κανείς στη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών εντός αλλά και εκτός Βουλής) είχε ως συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση για να επανέλθει η ηρεμία, ενώ ο υβριστής βουλευτής Γ. Λαγός αρνήθηκε να πειθαρχήσει και να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Δημιούργησαν κλίμα πόλωσης από νωρίς

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προχωρούν σε πρωτόγνωρες για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα συμπεριφορές (πρόσφατα είναι τα γεγονότα από την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων). Μάλιστα, από νωρίς χθες το μεσημέρι είχαν αρχίσει να δίνουν τα πρώτα δείγματα του τι θα ακολουθήσει, δημιουργώντας κλίμα πόλωσης. Ηταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, ο οποίος έδωσε αρχικά απάντηση στη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών λέγοντας «είστε υμνητές της δικτατορίας» και «κατηγορείστε για δολοφονία». Ακολούθησαν φωνές από τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να απαντά: «Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».

Φώναξε τον φρούραρχο για τον Λαγό

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, ο Π. Σκουρλέτης πήρε ξανά τον λόγο και ζήτησε να μάθει τι εννοούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, όταν του είχε πει νωρίτερα να προσέχει για την οικογένειά του. Στο σημείο εκείνο παρενέβησαν οι βουλευτές της ΧΑ Γ. Λαγός και Ηλ. Παναγιώταρος, φωνάζοντας και υβρίζοντας. Μάλιστα ο Γ. Λαγός σηκώθηκε όρθιος, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γ. Λαμπρούλης να διακόψει τη συνεδρίαση και να καλέσει τη φρουρά για να βγάλει από την αίθουσα τον χρυσαυγίτη βουλευτή.

Προσωρινός αποκλεισμός

Στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν κωμικοτραγικές σκηνές, με τους χρυσαυγίτες να σχηματίζουν ουσιαστικά «κλοιό» γύρω από τον Γ. Λαγό, προκειμένου να μην τον απομακρύνει η ασφάλεια της Βουλής και να παραμείνει στην αίθουσα της Ολομέλειας. Μάλιστα συνέχισαν να εξαπολύουν ύβρεις εναντίον υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να εκτοξεύουν ανοίκειες εκφράσεις κατά του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση. Υστερα από περίπου 45 λεπτά διακοπής της συνεδρίασης, και εξαιτίας της πεισματικής άρνησης του Γ. Λαγού να αποχωρήσει από την αίθουσα, με ομόφωνη απόφασή του το προεδρείο αποφάσισε τον προσωρινό αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις της Βουλής, ο οποίος ενδέχεται να διαρκέσει έως και 15 ημέρες.

 

 

ethnos.gr