Lifestyle

«Είσαι δολοφόνος»: δεύτερη μήνυση κατά του Τζιμ Κάρεϊ για φόνο από τη μητέρα της συντρόφου του

jim-carrey.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λίγες εβδομάδες μετά την αγωγή εναντίον του ηθοποιού Τζιμ Κάρει για την αυτοκτονία της πρώην φίλης του Καθριόνα Ουάιτ από τον πρώην σύζυγο της, η οικογένεια της απασφαλίζει εναντίον του.

Σήμερα η οικογένεια της κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι η μητέρα της Ουάιτ, Μπρίτζιτ Σουίτμαν κατηγορεί τον Κάρει για την αυτοκτονία της κόρης της και πρώην συντρόφου του σε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στις δικαστικές αρχές του Λος Άντζελες.

Σαν οικογένεια, θέλουμε ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια για το ποιος είναι πραγματικά ο Tζιμ Κάρει. Είναι ο άντρας που θα μεταδώσει στην κόρη σου τρία σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, θα την διαψεύσει, θα την προσβάλει χρησιμοποιώντας επαίσχυντους χαρακτηρισμούς, θα αναθέσει σε ακριβοπληρωμένους δικηγόρους να τη φιμώσουν και θα της δώσει συνταγογραφημένα φάρμακα παράνομα” γράφει στην αγωγή της η μητέρα του θύματος, Σουίτμαν.

Ο 54χρονος ηθοποιός δεν έχει απαντήσει στη δεύτερη μήνυση που τον ενοχοποιεί.

Όλα όσα έχουν προηγηθεί

Πριν την τελευταία εξέλιξη, ο εν διαστάσει σύζυγος της Ουάιτ, Μαρκ Μπάρτον, είχε κατηγορήσει τον 54χρονο ηθοποιό ότι χρησιμοποίησε “τα χρήματα και το κοινωνικό του status” για να προμηθευτεί παράνομα και να διαθέσει στο θύμα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που την οδήγησαν στον θάνατο.

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο Μπάρτον, δήλωσε ότι ο Κάρει έδωσε στην Ουάιτ φάρμακα αν και γνώρισε ότι είχε καταθλιπτικές τάσεις και στο παρελθόν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

“Μετά τον θάνατό της, ο κ. Κάρει έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποσιωπήσει και να συσκοτίσει την εμπλοκή του και την ενοχή του για τον πρόωρο και τραγικό θάνατο της κας Ουάιτ” ανέφερε στην αγωγή του.

Σε απάντηση του ο ηθοποιός περιέγραψε την αγωγή ως “μια άκαρδη προσπάθεια” εκμετάλλευσης του ίδιου και της μνήμης της “γυναίκας που αγάπησε“.

“Είναι αυτός ο τρόπος ενός συζύγου να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας του; Στην περίπτωση αυτή η μοναδική ασθένεια είναι η απληστία” σχολίασε το περιβάλλον του ηθοποιού ενώ η νομική του ομάδα χαρατήρισαν τον Μπάρτον “οπορτουνιστή”.

Σύμφωνα με το BBC, η Kαθριόνα Ουάιτ άφησε πίσω της ιδιόχειρο σημείωμα όπου περιγράφει πως ο χολιγουντιανός αστέρας την αποκαλούσε “πόρνη” και “στυγνή καιροσκόπο“.

Κάθε μητέρα και πατέρας που έχει μία κόρη πρέπει να διαβάσει το ιδιόχειρο σημείωμα της Καθ στον Κάρει και να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιόν του” γράφει η μητέρα της στην αγωγή εναντίον του. 

Ποιά ήταν η “εύθραυστη” Καθ

Η Καθριόνα Ουάιτ, μια make up artist από τo Cappawhite της κομητείας του Tipperary στην Ιρλανδία, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά από υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Είχε χωρίσει με τον ηθοποιό μια εβδομάδα πριν την απώλεια της. Σε σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε στον Τζιμ Κάρει έγραψε ότι “απλά δεν ήταν φτιαγμένη για αυτόν τον κόσμο”.

Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια:

Έχω περάσει τρεις ημέρες τώρα χωρίς να πιστεύω ότι δεν είσαι εδώ. Μπορώ να συνεχίσω να ζω με τη ραγισμένη μου καρδιά και να προσπαθήσω να βάλω τα κομμάτια πίσω στη θέση τους.

Θα μπορούσα, απλά δεν έχω τη δύναμη αυτή τη φορά. Λυπάμαι που ένιωσες πως δεν ήμουν εκεί για σένα. Προσπάθησα να σου δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Παρακαλώ να με συγχωρήσετε. Δεν είμαι για αυτόν τον κόσμο” έγραφε η Ουάιτ στην επιστολή της προς τον Κάρει πριν βάλει τέλος στη ζωή της.

catriona

Στην αγωγή του, ο Μπάρτον ισχυρίζεται ο Κάρει είχε μια “εμμονή με τον έλεγχο και το χειρισμό” της Ουάιτ και χρησιμοποιούσε κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι της για να την παρακολουθεί. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που προκάλεσαν το θάνατο της Ουάιτ δεν είχαν συνταγογραφηθεί στο όνομα της αλλά τα είχε προμηθευτεί ο Κάρει που χρησιμοποιούσε το όνομα Άρθουρ Κινγκ, αναφέρει η καταγγελία.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, ο Κάρει έστειλε γραπτό μήνυμα στη Ουάιτ μια μέρα πριν την αυτοκτονία της. Σε αυτό τη ρωτούσε “που έχουν εξαφανισθεί τα παυσίπονα που φύλαγε κάτω από το νεροχύτη του”. Ο Μπάρτον ισχυρίζεται ότι το μήνυμα του Κάρει ήταν ένα “ψεύτικο κείμενο … σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της συμπεριφοράς του και της συνενοχής του στο θάνατό της” προσποιούμενος ότι δεν είχε γνώση για τα φάρμακα, υπονοώντας παράλληλα ότι η Ουάιτ τα είχε πάρει χωρίς την άδεια του και εν αγνοία του”.

Η καταγγελία αναφέρει: “Αν ο Κάρει πίστευε πραγματικά ότι η Ουάιτ είχε πάρει τα φάρμακα χωρίς την άδεια του και είχε εξαφανιστεί χωρίς να δώσει σημεία ζωής μέρες, γιατί δεν κάλεσε τις Αρχές να την εντοπίσουν και να ελέγξουν την κατάσταση της όταν δεν του απάντησε στο γραπτό μήνυμα;” αναρωτιέται στην αγωγή του.

Ο Μπάρτον είναι ανελέητος. Ισχυρίζεται ότι ο Κάρει “συνέχισε την παρωδία του” αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανέλαβε ο ίδιος τα έξοδα της κηδείας της πρώην συντρόφου του. Επιπλέον σήκωσε το φέρετρο της και τη συνόδεψε στην τελευταία κατοικία της για να ξεπλύνει την ενοχή του” αναφέρει.


 
 
 

Όλη η επικαιρότητα