Ηλεία Πολιτική

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Πυργιώτη αγωνιστή Τάκη Τσίτσο

Ακούστε το άρθρο

Tη μνήμη του Πυργιώτη αγωνιστή Τάκη Τσίτσου τίμησαν χθες το πρωί φίλοι και συναγωνιστές του σε πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο που οργάνωσε η τοπική Οργάνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση,  διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα που άφησε πίσω του σε ηλικία μόλις 46 ετών, νικημένος από τον καρκίνο στις 28 Νοεμβρίου του 2015.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης προβλήθηκε βίντεο από τη ζωή και τη δράση του Τάκη Τσίτσου, ενώ στη συνέχεια μίλησαν για αυτόν συγγενείς του και άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά όλα αυτά τα χρόνια. όπως επισημάνθηκε, ο Τάκης Τσίτσος διακρινόταν για την παλικαριά του, την ντρομπροσύνη του και την επαναστατική του σεμνότητα. Άνθρωπος από εργατική οικογένεια, γιος του εργάτη κομμουνιστή Γιώργου Τσίτσου, μέλος της ΚΝΕ από μαθητής και στη συνέχεια στο ΝΑΡ, συνέβαλε αποφασιστικά και με ανιδιοτέλεια στη συγκρότηση του πολιτικού πόλου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς.

Το μέλος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στον Πύργο, Γιάννης Σεφερλής, τόνισε ότι ο Τάκης Τσίτσος αγαπούσε με πάθος τη ζωή και τη δική του και των άλλων ανθρώπων, για αυτό και έδωσε με τέτοιο παλικαρίσιο τρόπο την πολύχρονη μάχη του με τον καρκίνο, πάντα όρθιος, πάντα παρών, και με χαμόγελο καλοσυνάτο και μάγκικο.

«Ο Τάκης Τσίτσος ήταν φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία, από μαθητής και φοιτητής δούλευε σιδεράς στις οικοδομές. Δυστυχώς, όμως, στη ζωή δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά κοινωνικά εμπόδια και προβλήματα, αλλά και τη φύση που πολλές φορές είναι άδικη, όπως ήταν για τον αγαπημένο μας σύντροφο. Στα 46 του ο Τάκης πάλεψε ενάντια στην επάρατο ασθένεια, με τόση αξιοπρέπεια, αλλά έχασε τη μάχη. Θα σε θυμόμαστε, σύντροφε, γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή ήσουν μάχιμος και συνεπής στις ιδέες σου», είπε με συγκίνηση ο Γιάννης Σεφερλής.

Όλη η επικαιρότητα