Ηλεία Υγεία

Εκδήλωση Ι.Σ. Πύργου-Ολυμπίας: «Μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Πιθανές επιπτώσεις στην υγεία»

Ακούστε το άρθρο

«Μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Πιθανές επιπτώσεις στην υγεία» είναι το θέμα της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας, αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τα τελευταία ερευνητικά πορίσματα που αφορούν τη, συνεχώς αυξανόμενη, χρήση της ασύρματης επικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, wifi κλπ) αλλά και τον τρόπο χρήσης της. Ένα θέμα που αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι καλούνται να την παρακολουθήσουν.

Τις εισηγήσεις τους θα αναπτύξουν ο Ph.D Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός Περιβάλλοντος Δρ. Θεόδωρος Μέτσης με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, μια άλλη διάσταση της ασύρματης επικοινωνίας» καθώς και ο Ph.D Καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ. Χρήστος Γεωργίου, με θέμα «Βιολογικές επιπτώσεις στην υγεία από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Νομικές δυνατότητες αντιμετώπισης της ηλεκτρομαγνητικής απειλής και προτάσεις για θέσπιση ορίων ασφαλούς έκθεσης των πολιτών στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Επίσης, ο MD, PhD, Νευροχειουργός Δρ Κων. Στοφόρου, με θέμα «Οι επιπτώσεις της μη – ιονίζουσας ακτινοβολίας στο κεντρικό νευρικό σύστημα».

Θα αναγνωστεί και η εισήγηση της Δικηγόρου Μαρίας Φλουράκη, Διαμεσολαβήτριας  Dea Universite Aix Marseille III, με θέμα «Νόμος και Δικαστές απέναντι στους κινδύνους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».

Όλη η επικαιρότητα