Εκδηλώσεις Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στον Πύργο: «Με τους αγώνες, τα όνειρα …την δύναμή μας»

«Μάγεψε» τον κόσμο με τη μοναδική φωνή του ο Χρήστος Θηβαίος.

Με βασικό σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… θα χτίσουμε ένα κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Επαρχείο της κεντρικής πλατείας Πύργου το 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΚΝΕ και «ΟΔΗΓΗΤΗ», όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν και πέρασε ένα επιμορφωτικό και γεμάτο διασκέδαση βράδυ.

Σημαντική η προσέλευση του κόσμου, με νέους και μεγαλύτερους να παραμένουν στην εκδήλωση μέχρι τέλους.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης ανέλαβε η γραμματέας του Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ Ιφιγένεια Αθανασούλα, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, καθώς και στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να πείσουν τα κοινωνικά στρώματα ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν με τα λίγα. Από το βήμα έδωσε το δικό της αγωνιστικό μήνυμα πως «πρέπει όλοι μαζί να διατηρήσουμε το κεφάλι ψηλά και να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν».

Το χειροκρότημα του κόσμου κέρδισε με το λόγο της η Ιφιγένεια Αθανασούλα, που έδωσε το δικό της αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην κατάσταση που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις.

Ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ηλείας Γιάννης Τεφάνης, τόνισε πως βασική επιδίωξη μέσα από αυτά τα φεστιβάλ είναι να υπάρχει στενή επαφή με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της Ηλείας και να συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση που συνεχίζει να είναι δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα παρά την αλλαγή της κυβέρνησης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σχέδια της κυβέρνησης, όπου χαρακτηριστικά είπε: «Ήδη ετοιμάζουν την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, βάζοντας παραπάνω δυσκολίες στο δικαίωμα της απεργίας, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων, καθώς και στα νέα μέτρα της οικονομίας που θα ψηφίσει και όσα θα εφαρμόσει από τα προηγούμενα. Θα είμαστε μπροστά μαζί με το λαό για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Στη βασική επιδίωξη της εκδήλωσης που δεν είναι άλλη από το να δημιουργούνται στενές επαφές με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της Ηλείας, στάθηκε ο γραμματέας της Τ.Ε. του ΚΚΕ Ηλείας Γιάννης Τεφάνης

Προηγήθηκε της κεντρικής ομιλίας ένα ολιγόλεπτο βίντεο-αφιέρωμα στην ιστορική διαδρομή της ΚΝΕ, στα τελευταία 50 χρόνια δράσης της και στα 100 χρόνια δράσης του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε συναυλία από τους Θοδωρή Βένδρα και Γιώργο Χαραλαμπόπουλο που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις επιλογές τους και τους προετοίμασαν για την κεντρική συναυλία. Η συνέχεια δόθηκε με την κεντρική συναυλία της εκδήλωσης, όπου ο καλλιτέχνης Χρήστος Θηβαίος «απογείωσε» τη διασκέδαση για περισσότερες από δύο ώρες, προσφέροντας χαρά και ενθουσιασμό σε εκατοντάδες θεατών.

Στο χώρο λειτούργησε ακόμα έκθεση βιβλίου, όπου μπορούσε ο κόσμος να αγοράσει βιβλία με την ιστορική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ σε άλλα σημεία υπήρχαν φωτογραφίες Ηλείων αγωνιστών, τόσο του ΕΛΑΣ όσο και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αξιωματικών και οπλιτών μαχητών.

Διασκέδασαν τον κόσμο με τα τραγούδια τους οι Θοδωρής Βένδρας και Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.