Μεσσηνία

Έκκληση Νίκα για ενίσχυση δημοτικών παιδικών σταθμών

Ακούστε το άρθρο

Στο ιστορικό Δημαρχείο, την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Παύλου Μπουζιάνη, στελεχών του Δήμου, καθώς και των διευθυντριών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Σκοπός ήταν να ενταθεί η προσπάθεια από πλευράς του προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ώστε να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με τη διαδικασία χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ. Φυσικά, δεκτά θα γίνουν παιδιά και με την κλασική διαδικασία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο δήμαρχος έβλεπε «ως απαισιόδοξο το μέλλον» των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έναντι των ιδιωτικών.

Ειδικότερα είπε ότι εάν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ («Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής») συνεχίσει να δίνει στους γονείς τη δυνατότητα επιλογής του σταθμού στον οποίο θα στείλουν το παιδί τους, τότε οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση. «Φοβάμαι ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας. Τώρα φαίνεται ότι άλλαξε άποψη.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενες μητέρες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στις ιστοσελίδες: www.eetaa.gr ή paidikoi.eetaa.gr.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ορίσθηκε η 14η Ιουνίου  και ώρα 24:00, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίδεται αυτόματα.

Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει, όπως είναι γνωστό, 7 Παιδικούς Σταθμούς, με υποδομές σε καλή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία ύψους 100.000 ευρώ για διόρθωση μικροπροβλημάτων.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, σύμφωνα και με χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου, είναι πλήρεις από πλευράς προσωπικού και η προσφορά υπηρεσιών άριστη σε όλα τα επίπεδα.
Επιπροσθέτως, από την επόμενη σχολική χρονιά προγραμματίζεται για το προσωπικό η διενέργεια σεμιναρίων και η οργάνωση ημερίδων για την καθοδήγηση των γονέων.

Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους γονείς να επιλέξουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, μια δημόσια δομή, η οποία εργάζεται με εξαιρετικό τρόπο και παρέχει τα αναγκαία εφόδια στα παιδιά.

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα