Πολιτισμός

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη απόψε στο θέατρο «Ολυμπία» στο Φλόκα

ekklhsiazoyses.jpg
Ακούστε το άρθρο

 Οι «Εκκλησιάζουσες», μια από τις καλύτερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Μπέζου, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο Θέατρο «Ολυμπία».

Πρόκειται για το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Πρωταγωνιστούν οι Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κώστας Κοράκης, Νίκος Μαγδαληνός, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Μπέζος, Δανάη Σκιάδη και Γιωργής Τσουρής. Στον Χορό, οι Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Βαλέρια Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου.

      Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 15 ευρώ το κανονικό και 12 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών, άνω των 65).

 

 

Επιμέλεια Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα