Ηλεία

Έκλεισαν την Ε.Ο για τα κλειστά Λουτρά Καϊάφα

Ακούστε το άρθρο

Σε συμβολική κατάληψη της Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας, στο κέντρο της Ζαχάρως, προχώρησαν χθες το πρωί φορείς, επαγγελματίες και πολίτες,  διαμαρτυρόμενοι για τη μη λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Καϊαφα, λίγο πριν εκπνεύσει και ο Ιούλιος.

Οι ξενοδόχοι και αρκετές ακόμα κατηγορίες επαγγελματιών της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση καθώς έχει ήδη «τιναχθεί» στον αέρα όλος ο προγραμματισμός τους και έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά.

Η ίδια απογοήτευση ζωγραφίζεται και στα πρόσωπα ασθενών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν φτάσει στην περιοχή και στερούνται τα πολύτιμα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών. Κάποιοι άλλοι, έχοντας ενημερωθεί για τη μη λειτουργία τους, προγραμμάτισαν να επισκεφθούν άλλες περιοχές της χώρας, αν και για πολλά χρόνια ήταν σταθεροί επισκέπτες της περιοχής της  Ζαχάρως.

Κλειστά λόγω γραφειοκρατίας

Το θέμα είχε αναδείξει η εφημ. «Πατρίς» με τον διευθυντή των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, Νίκο Λευκαδίτη, να εξηγεί πως, η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι, αύξησε τη γραφειοκρατική διαδικασία ως προς την πιστοποίηση των πηγών και προκάλεσε χρονική καθυστέρηση παραπάνω από το αναμενόμενο. «Εμείς από την πλευρά μας κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα αναγκαία έγγραφα, τα οποία και έχουμε ήδη στείλει στην αρμόδια επιτροπή (σ.σ Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Τουρισμού). Πλέον είμαστε εν αναμονή της αδειοδότησης, διότι έχουμε ήδη χάσει όλο τον Ιούνιο και είναι λογικό ο κόσμος και οι επαγγελματίες της περιοχής να δυσανασχετούν», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις 30 Ιουνίου ο κ.Λευκαδίτης.

Έκλεισαν την Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας

Χθες το πρωί, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι της Ζαχάρως, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας, στο κέντρο της Ζαχάρως, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τις αστοχίες, τους λάθους χειρισμούς και της καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί από τους αρμοδίους – σε κεντρικό επίπεδο – με συνέπεια να τα ταλαιπωρούνται εκατοντάδες ασθενείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να καταδικάζεται σε οικονομικό μαρασμό μια περιοχή που κάθε χρόνο περιμένει τη λουτρική περίοδο για να πάρει οικονομική ανάσα.

Όλη η επικαιρότητα