Ηλεία

Εκλογές… για έναν στο ΤΕΙ Πύργου – Μόνο ένα ψηφοδέλτιο στη φοιτητική κάλπη

Ακούστε το άρθρο

Με μόλις μία παράταξη αναμένεται να διεξαχθούν σήμερα στο ΤΕΙ Πύργου οι φοιτητικές εκλογές, καθώς το κλίμα απογοήτευσης μεταξύ των σπουδαστών συνέβαλε στην αδιαφορία των σπουδαστών για τα κοινά.

Έτσι στη σημερινή κάλπη, θα υπάρχει μόνο η δυνατότητα επιλογής του ψηφοδελτίου της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και του λευκού, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο ΤΕΙ του Πύργου.

«Είναι μηδενική η διάθεση για συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές, επικρατεί κλίμα απογοήτευσης σε μεγάλο βαθμό. Θα ήθελα να υπάρχουν κι άλλα άτομα από άλλες παρατάξεις και να γίνουν εκλογές σε καλό κλίμα, όπως γινόταν παλιότερα εδώ. Οι φοιτητές έρχονται μόνο για τα μαθήματα και φεύγουν», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο Νάσος Νικολακόπουλος, επικεφαλής του μοναδικού ψηδοφελτίου και τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ), προσθέτοντας ότι έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο αρνητικό κλίμα η διαρκώς αιωρούμενη φημολογία για μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα, αλλά και η αδιαφορία της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για τα φοιτητικά προβλήματα στον Πύργο.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια ακούω ότι το ΤΕΙ φεύγει ή ότι δεν θα είναι στο μηχανογραφικό, αυτό μας κάνει να φοβόμαστε. Έχω δει πολλά άτομα να εγκαταλείπουν τις σπουδές γιατί δεν ξέρουν τι θα συμβεί αύριο ή του χρόνου. Υπάρχει αβεβαιότητα και φόβος στους φοιτητές και για αυτό δεν θέλουν και να ασχοληθούν με τα κοινά. Θα πρέπει όλα αυτά τα προβλήματα την επόμενη μέρα το νέο ΔΣ του συλλόγου να διεκδικήσει να τα λύσει» επισήμανε ο Νάσος Νικολακόπουλος, στηλιτεύοντας τη στάση της διοίκησης του ιδρύματος.

«Η Πάτρα απαξιώνει το τμήμα του Πύργου»

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεν έχουμε γραμματεία, θέλουμε να διεκδικήσουμε να φέρουμε εργαστήρια και να έχουμε αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών. Θεωρώ ότι υπάρχει αρκετή και εμφανής απαξίωση προς το ΤΕΙ του Πύργου από την πλευρά της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Ακόμα και οι συνεχόμενες αλλαγές στην προεδρία του τμήματος μέσα στην ίδια χρονιά μάς κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε σκουπίδι και το μπαλάκι της Πάτρας. Διοικητικά θεωρώ ότι η Πάτρα αδιαφορεί για την επίλυση των προβλημάτων στο ΤΕΙ του Πύργου όσον αφορά τις διαδικασίες πρόσληψης των καθηγητών, ανάθεσης των μαθημάτων, έναρξης εξαμήνου κλπ. Η διοίκηση του τμήματος εδώ έχει αποδείξει όσο την αφήνουν, λειτουργεί σωστά προς όφελος του τμήματος», ανέλυσε στην εφ.«Πατρίς» ο Νάσος.

Στο τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ έχουν ιδρυθεί δύο σπουδαστικοί σύλλογοι, ωστόσο παρά τις προσπάθειες για συνεργασία και σύμπτυξη, κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε, όπως δήλωσε ο Νάσος Νικολακόπουλος στην εφ.«Πατρίς», ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία ίδρυσης του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ.

Οσον αφορά το τμήμα, ως σπουδαστής ο Νάσος Νικολακόπουλος υπογράμμισε το ξεχωριστό ενδιαφέρον των καθηγητών για τα προβλήματά τους, εκφράζοντας και την άποψή του για το τμήμα.

«Έχω μείνει ικανοποιημένος από το 90% των καθηγητών του τμήματος, έχουν σκύψει στα προβλήματα των φοιτητών και έχουν βοηθήσει, είμαστε μια ομάδα.Από την άποψη του αντικειμένου δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα τελειώσουμε. Από το επίπεδο των σπουδών έχω μείνει ικανοποιημένος γιατί έχω μάθει πράγματα, αλλά μετά την αποφοίτηση δεν ξέρω τι γίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα