Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Έλενα Ράπτη – Γιώργος Αγγελόπουλος: Η γνωριμία στην παρουσίαση του βιβλίου του

Ακούστε το άρθρο

«Η ταπεινότητα, το μέτρο, η δύναμη να πέφτεις και να σηκώνεσαι» – Η συνάντηση της Έλενας Ράπτη με τον Ντάνο στην παρουσίαση του βιβλίου του

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκανε την παρουσίαση του βιβλίου του στη Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η βουλευτής της Ν.Δ., Έλενα Ράπτη. Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ντάνος: Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου», που έγινε στην Αθήνα (23/2) η προσέλευση του κόσμου ήταν απίστευτη, με πλήθος θαυμαστών του Αγγελόπουλου να περιμένουν καρτερικά για να τον δουν.

Το βιβλίο του Ντάνου περιλαμβάνει προσωπικές εμπειρίες, βιώματα, σημαντικά γεγονότα της ζωής του, τις δυσκολίες που πέρασε στο παρελθόν, τα μαθήματα που πήρε, αλλά και άγνωστες πτυχές του εαυτού του, που δεν γνωρίζουν ούτε τα κοντινά του άτομα. Η βουλευτής Έλενα Ράπτη δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες από την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και έγραψε τα εξής για τη γνωριμία της με τον Ντάνο:

«Πριν λίγο καιρό γνώρισα τον Γιώργο Αγγελόπουλο σε μια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου για το bullying. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την καμπάνια «ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Γιώργος προσφέρθηκε να στηρίξει τον αγώνα μας και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Λίγο μετά ήρθε η πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου του στην οποία ανταποκρίθηκα με χαρά. Σε μια όμορφη συνάντηση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ μίλησα για το βιογραφικό αφήγημα του Γιώργου Αγγελόπουλου, του Ντάνου. Διαβάζοντας το δεν είδα μόνο τη ζωή του, αλλά και την ψυχή του. Υπάρχουν πράγματα που τον κάνουν ξεχωριστό. Η προσήλωση στους στόχους που βάζει, με ή χωρίς έπαθλο. Το πάθος του για τη ζωή.

Σε μια εποχή που συχνά χάνεται η ουσία των πραγμάτων, το αφήγημα του Γιώργου, μας θυμίζει πως στη ζωή τα όμορφα πράγματα είναι τα απλά. Η ταπεινότητα, το μέτρο, η δύναμη να πέφτεις και να σηκώνεσαι. Η τόλμη να βλέπεις τα πράγματα κατάματα και να μην δειλιάζεις. Ο αγώνας να καταθέτεις το εγώ σου για κάτι σπουδαιότερο. Ο Ντάνος δείχνει σε όλους πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι το όνειρο. Αλλά και πόσο χαμηλά πρέπει να πετάς, όταν φυσάει ο άνεμος της επιτυχίας. Ξεχώρισα από το βιβλίο του την ιδιαίτερη σχέση του με τον Θεό. Την ανάγκη του να βαδίζει σε αυτό το δρόμο που τον έφερε μέχρι εδώ!»

Η Έλενα Ράπτη κατά την ομιλία της αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος το επόμενο διάστημα θα σταθεί στο πλευρό της καμπάνιας «Ένα στα πέντε» που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση την παιδιών στην Ευρώπη και θα στηρίξει ο ίδιος την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr 

Όλη η επικαιρότητα