Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ανάρτηση αποτελεσμάτων στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας για τους δήμους Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού

Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και προέδρων αναμένεται να βάλει σήμερα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει η ανάρτηση των καταστάσεων με τη σταυροδοσία των υποψηφίων.

Χθες το απόγευμα φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία και σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν ονόματα και σταυροί.

Παράλληλα, χθες αναρτήθηκαν από το Πρωτοδικείο τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για τους δήμους Ήλιδας, Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού.

Δήμος Ήλιδας

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Πρωτοδικείου, στον δήμο Ήλιδας επί 80 εκλογικών τμημάτων και σε σύνολο 33.912 εγγεγραμμένων εκλογέων ψήφισαν οι 20.594. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 139, τα άκυρα 851 και τα έγκυρα 19.604 ψηφοδέλτια.

Ο συνδυασμός ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ- Γιάννης Λυμπέρης, έχει λάβει 9.786 ψήφους, ο συνδυασμός ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ- Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έχει συγκεντρώσει 7.821 ψήφους, ο συνδυασμός ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ έχει συγκεντρώσει 933 ψήφους και ο συνδυασμός ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ με επικεφαλής τον Άγγελο Κολόσακα έχει συγκεντρώσει 1.064 ψήφους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας απαρτίζεται από 33 έδρες, εκ των οποίων οι 29 είναι από τη Δημοτική Ενότητα Αμαλιάδας και οι 4 από την Δημοτική Ενότητα Πηνείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός του Γιάννη Λυμπέρη καταλαμβάνει 16 έδρες, ο συνδυασμός του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου 13 έδρες, του Άγγελου Κολόσακα 2 έδρες και του Δημήτρη Κράλλη 2 έδρες.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Γιάννης Λυμπέρης έχει προσφύγει με ένσταση επί των αποτελεσμάτων, έχει γίνει επανακαταμέτρηση και αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδοθούν τελικά αποτελέσματα από το διοικητικό Πρωτοδικείο.

Δήμος Πηνειού

Στον δήμο Πηνειού επί 37 εκλογικών τμημάτων και σε σύνολο 16.489 εγγεγραμμένων εκλογέων ψήφισαν οι 9.869. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 57, τα άκυρα 330 και τα έγκυρα 9.482 ψηφοδέλτια.

Ο συνδυασμός ‘ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ’ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ με επικεφαλής τον Διονύση Γεωργόπουλο έλαβε 3.457 ψήφους, ο συνδυασμός ‘ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο έλαβε 2.415 ψήφους, ο συνδυασμός ‘ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ’ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσαουσάκη έλαβε 448 ψήφους και ο συνδυασμός ‘Κοινωνία των Πολιτών- Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση’ με επικεφαλής τον Ανδρέα Μαρίνο έλαβε 3.162 ψήφους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού απαρτίζεται από 27 έδρες, εκ των οποίων οι 8 είναι από τη Δημοτική Ενότητα Βαρθολομιού, οι 14 από την Δημοτική Ενότητα Γαστούνης και οι 5 από την Δημοτική Ενότητα Τραγανού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός του Διονύση Γεωργόπουλου καταλαμβάνει 10 έδρες, ο συνδυασμός του Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου έλαβε 7 έδρες, ο συνδυασμός του Αλέξη Τσαουσάκη καταλαμβάνει 1 έδρα και ο συνδυασμός του Ανδρέα Μαρίνου καταλαμβάνει 9 έδρες.

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης επί 52 εκλογικών τμημάτων και σε σύνολο 21.101 εγγεγραμμένων εκλογέων ψήφισαν οι 13.320. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 117, τα άκυρα 429 και τα έγκυρα 12.774 ψηφοδέλτια.

Ο συνδυασμός ‘Απόφαση Δημιουργίας’ με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο έλαβε 1.246 ψήφους, ο συνδυασμός ‘Λαϊκή Συσπείρωση Ανδραβίδας- Κυλλήνης’ με επικεφαλής τον Γιώργο Μοσχονά έλαβε 234 ψήφους, ο συνδυασμός ‘Δύναμη Ευθύνης’ με επικεφαλής τον Διονύσιο Μάλιαρη έλαβε 3.196 ψήφους, ο συνδυασμός ‘Νέα Πορεία’ με επικεφαλής τον Ιωάννη Λέντζα έλαβε 5.203 ψήφους, ο συνδυασμός ‘Κρίση Συνείδησης’ με επικεφαλής τον Οδυσσέα Μανιά έλαβε 294 ψήφους και ο συνδυασμός ‘Συμφωνία Πολιτών’ με επικεφαλής τον Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ έλαβε 2.601 ψήφους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας- Κυλλήνης απαρτίζεται από 27 έδρες, εκ των οποίων κατανέμονται οι 6 στη Δημοτική ενότητα Ανδραβίδας, οι 10 στη δημοτική ενότητα Βουπρασίας, οι 5 στη Δημοτική ενότητα Κάστρου- Κυλλήνης και οι 6 στη Δημοτική ενότητα 6 έδρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός του Γιώργου Παναγιωτόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει 3 έδρες, ο συνδυασμός του Διονύση Μάλιαρη 7 έδρες, ο συνδυασμός του Ιωάννη Λέντζα 11 έδρες, ο συνδυασμός του Οδυσσέα Μανιά 1 έδρα και ο συνδυασμός του Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ καταλαμβάνει 5 έδρες, ενώ δεν καταλαμβάνει καμία έδρα ο συνδυασμός του Γιώργου Μοσχονά.

Όλη η επικαιρότητα