Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Απόστολος Κατσιφάρας: «Ο μεγάλος απών για την Πατρών -Πύργου εμφανίστηκε μόνο όταν πλησίαζαν οι εκλογές»

Ακούστε το άρθρο

Τον Πύργο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας συνάντησε και ευχαρίστησε τα μέλη του συνδυασμού του για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών και υπογράμμισε ότι αυτή την Κυριακή οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ενωμένοι θα δώσουν ξανά δύναμη στην παράταξη που μέσα σε δύσκολες συνθήκες έβγαλε την Περιφέρεια απ’ την απομόνωση και την στασιμότητα.

Σε συζητήσεις που είχε με πολίτες για τα έργα στην Πατρών -Πύργου και την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ο κ. Κατσιφάρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Απ’ την πρώτη στιγμή και σ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επισημάναμε σε όλους τους τόνους ότι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος μας και η πιο άμεση προτεραιότητα μας.

Πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις. Διεκδικήσαμε. Συγκρουστήκαμε με πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις ώστε τα έργα να ξεκινήσουν και να δοθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση, σε αυτή τη φάση, της Πατρών -Πύργου.

Η Περιφέρεια δεν έχει την ευθύνη του έργου. Δεν έμεινε, όμως, και με σταυρωμένα χέρια. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες. Τις επιδιώξεις, τους στόχους και τα οράματα των πολιτών και του τόπου υπηρετούμε. Και μόνο αυτά. 

Αντί, λοιπόν, να καθόμαστε στην άκρη, να καταγγέλλουμε και να πετροβολούμε, μπήκαμε μπροστά ώστε η Ηλεία ν’ αποκτήσει σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. 

Δεχθήκαμε και κριτική. Προσωπικά έχω αποδείξει ότι είμαι πάντα ανοικτός, ακούω και υπολογίζω την καλοπροαίρετη κριτική. Δεν μπορώ, όμως, να δεχτώ την άδικη κριτική που θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να θολώσει τα νερά. 

Ιδίως όταν προέρχεται από ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν όχι μόνο απλοί παρατηρητές αλλά και προκλητικά απόντες σ’ όλες τις μάχες που δώσαμε για τον δρόμο.

Με πρώτο και καλύτερο τον κ. Φαρμάκη. Ο οποίος σήμερα δήθεν κόπτεται για το έργο ενώ όταν συζητούσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Πατρών -Πύργου και την Ολυμπία Οδό ήταν κατά κανόνα απών.

Από το 2011 έως το 2016 στις επτά συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Πατρών -Πύργου εμφανίστηκε μόνο σε δύο και στη μία απ’ αυτές για να καταψηφίσει.

Απών ήταν και στις δυο συνεδριάσεις που έγιναν εδώ στον Πύργο για τον δρόμο. Τελικά, αυτό είναι το ενδιαφέρον του για το έργο στα εννιά χρόνια της θητείας του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Απών απ’ τις συνεδριάσεις, απών απ’ τις διεκδικήσεις, απών απ’ τις μάχες που η Περιφέρεια έδινε ώστε το έργο να μείνει ζωντανό και να μην παραπεμφθεί στις καλένδες. Παρών, όμως, όταν πλησίασαν οι εκλογές. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι φτηνή προπαγάνδα για επικοινωνιακή κατανάλωση.

Εμείς, ως περιφερειακή αρχή, παλέψαμε μ’ όλες τις δυνάμεις μας ώστε το έργο να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα.

Και όπως ήμασταν παρόντες στην αρχή του θα είμαστε ξανά εδώ, μ’ όλους τους πολίτες της Ηλείας, να δούμε και το τελευταίο χιλιόμετρο του δρόμου να παραδίδεται στην κυκλοφορία».

Όλη η επικαιρότητα