Αστική ανάπλαση εμπορικού και ιστορικού κέντρου Αμαλιάδας – Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά το έργο

Ένα βήμα πριν την κατασκευή βρίσκεται το έργο «Αστική Ανάπλαση Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου Αμαλιάδας», καθώς χθες το πρωί υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του αναδόχου του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.396.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ανάδοχος είναι η Κ/Ξ Γκιουλούμης Αθανάσιος- Κατσαΐτης Μιχαήλ και Πλώτας Ανδρέας και χθες εκ μέρους της Κ/Ξ υπέγραψε την σύμβαση ο κ. Γκιουλούμης.

Αλλάζει όψη

Αμέσως μετά την υπογραφή ο κ. Χριστοδουλόπουλος δήλωσε: «Επιτέλους, ένα έργο που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια, μετά από πολύ αγώνα φθάσαμε να υπογράψουμε την σύμβαση και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ηρώων, της πλατείας Δημοκρατίας, καθώς επίσης και η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, από το Μουσείο Μπελογιάννη, μέσω των οδών Ερμού, Ολυμπίας, της πλατείας Δημοκρατίας και της οδού Αντωνίου Πετραλιά- μέχρι τον Πολυχώρο Πολιτισμού- και από εκεί στην οδό Σμύρνης που φθάνει μέχρι το άλλο τμήμα της ανάπλασης. Στον ενδιάμεσο χώρο θα γίνουν παρεμβάσεις, καθώς επίσης θα τοποθετηθούν και δύο φωτοβολταϊκά δένδρα στην πλατεία Δημοκρατίας και στον ΟΤΕ, για ελεύθερη πρόσβαση WI-FI. Παράλληλα με το άλλο μεγάλο έργο, που εντάχθηκε πριν από μερικές ημέρες από το Υπουργείο Οικονομίας και αφορά στα ‘Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου’, αλλάζει η όψη του εμπορικού κέντρου της πόλης. Είναι ένα έργο που γίνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και θέλω να ευχαριστήσω και τον Σύλλογο και τους καταστηματάρχες της πόλης που πείστηκαν να συμμετάσχουν και καταφέραμε να ενταχθούμε. Είμαστε από τους τυχερούς και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης αντάξιο της ιστορίας μας και θα δώσουμε την δυνατότητα στον κόσμο να μπορεί να επισκέπτεται την πόλη και ταυτόχρονα να κάνει τις αγορές του εδώ, λόγω της ελκυστικότητας που θα αποπνέει το εμπορικό μας κέντρο».

Ο χρόνος περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες και στην υπογραφή της σύμβασης χθες παρευρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων Κωνσταντίνος Τστεριώνης.

Καταγγελίες για απειλές εργολάβων

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος έκανε επίσης γνωστό χθες ότι θα προσέφευγε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, για να καταγγείλει τις απειλές που δέχονται εργολάβοι έργων. Συγκεκριμένα ανέφερε για το θέμα: «Δυστυχώς, εργολάβοι απειλούνται να σταματήσουν τις νομίμως εξελισσόμενες εργολαβίες. Έχουν δημοπρατηθεί και εκτελούνται έργα και οι εργολάβοι απειλούνται να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές. Ποιος νόμος απαγορεύει να εκτελούνται εργολαβίες προεκλογικά; Καινούργια ήθη και έθιμα και για αυτούς που κάνουν τραμπουκισμούς θα πάω να το καταγγείλω στην Εισαγγελία και την επόμενη φορά θα δώσω και ονόματα».