Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Χ. Γαβράς κατά Α. Κατσιφάρα: Ανύπαρκτος στην Ηλεία για τα αγροτικά προβλήματα

Ακούστε το άρθρο

Απαραίτητη χαρακτηρίζει την αναθεώρηση και την αναπροσαρμογή δεδομένων για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα στην Ηλεία, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της «έξυπνης» επιχειρηματικότητας στον ίδιο χώρο, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Συνδυασμό «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ» Χρήστος Γαβράς.

Είναι κάτι που εμείς και ο Νεκτάριος Φαρμάκης ως νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας οφείλουμε να θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα, γνωρίζοντας τόσο τις επικρατούσες συνθήκες στην περιοχή μας, όσο και την ανάγκη ώθησης της τοπικής οικονομίας μέσω πολυποίκιλου για το Νομό μας, Πρωτογενούς Τομέα.

Παράλληλα είναι ολοφάνερο ότι χρειάζεται πολύ δουλειά και οργάνωση με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας παροχής κινήτρων και στήριξης των ανθρώπων της υπαίθρου μας, πρακτική η οποία ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε με στρατηγική ευθύνη και σοβαρότητα από τον κ. Κατσιφάρα και την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.

Το αντίθετο μάλιστα, σημειώνει ο κ. Γαβράς τονίζοντας ακόμη τα εξής: «Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια που ο αγροτικός τομέας «δοκιμάστηκε». είδαμε να καταστρέφονται κόποι μηνών και να χάνονται τεράστιες παραγωγές όπως στο λάδι πρόσφατα, στη σταφίδα λίγο πιο πριν και στα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια) που «χτυπήθηκαν» είτε από τις αιφνιδιαστικά κακές καιρικές συνθήκες, είτε από ιώσεις που προκάλεσαν ζημιές όχι μίας, αλλά σε περισσότερες περιόδους παραγωγής.

Οι πληγέντες έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα άπρακτοι, με ακυρωμένες συμφωνίες προώθησης προϊόντων και χωρίς τις ανάλογες αποζημιώσεις που δικαιούνται από τον ΕΛΓΑ. Αυτό σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις τους, την υψηλή φορολόγηση του και το δαπανηρό κόστος μπροστά στην έναρξη νέων καλλιεργειών, τους οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. Αλλά και το πλήγμα για την ηλειακή οικονομία ήταν τεράστιο, ειδικά αν δούμε τις στατιστικές των ανθρώπων που ασχολούνται με την παραγωγή μας. Χάθηκαν από τον τόπο πολλά εκατομμύρια που θα μπορούσαν να είχαν κινηθεί στην αγορά, αλλά ο ΕΛΓΑ με την ανοχή της κυβέρνησης, που είναι σαφές ότι έχει εγκαταλείψει τους αγρότες, εξακολουθεί να καθυστερεί τις πληρωμές έναντι αποζημιώσεων.

Μονίμως απών…

Στην παραπάνω εικόνα, ο κ. Κατσιφάρας επιλέγει να είναι μονίμως απών!!! Αρέσκεται σε ρόλο απλού θεατή και μάλιστα σε… ένα έργο επαναλαμβανόμενο…

Από την Περιφέρεια που έπρεπε να σταθεί κοντά στον αγροτικό πληθυσμό, δεν υπήρξε και δεν παρατηρήθηκε καμία ουσιαστική αντίδραση… Δε θυμάμαι ποτέ- πρόσθεσε ο κ. Γαβράς- την Περιφερειακή Αρχή να πίεσε, να διαμαρτυρήθηκε αποφασιστικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή στον Ασφαλιστικό Οργανισμό ώστε να υπάρξει σύντομο αποτέλεσμα. Έγιναν βέβαια στο διάστημα της θητείας τους κάποιες «χαλαρές» επισκέψεις σε συγκεκριμένα αγροτικά σημεία με τις… απαραίτητες φωτογραφίες στον κ. Κατσιφάρα που πλαισίωναν τα γνωστά δελτία τύπου της Περιφέρειας, περί του δήθεν ενδιαφέροντος του για τα αγροτικά προβλήματα…

Χωρίς ουσία…

Δυστυχώς ο κ. Κατσιφάρας σε έναν από τους πλέον βασικούς άξονες για την Ηλεία και την Περιφέρεια, απέτυχε παταγωδώς. Υπήρξε «πλούσιος» σε ανούσιες συσκέψεις και… άφαντος σε ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Αγνόησε τους Νέους Αγρότες, «ξέχασε» την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη γεωργία στις Βρυξέλλες, άφησε στα χαρτιά τις «ωραίες ιδέες» για τα Κέντρα Συγκέντρωσης Προϊόντων, ατύχησε στους σχεδιασμούς προβολής τοπικών διατροφικών αξιών, έμεινε έξω από μεγάλες αγροτικές-εμπορικές διεθνείς εκθέσεις, δεν τα κατάφερε με τα σχέδια βελτίωσης και δεν άσκησε καμία πολιτική πίεση για την προστασία κτηνοτρόφων και τιμής γάλακτος από τα γνωστά καρτέλ που «στραγγαλίζουν» το εισόδημά τους. Τέτοιο Περιφερειάρχη λοιπόν τι τον θέλουμε;

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν… Και τη ημέρα των εκλογών συγκρίνουν, θυμούνται και αποφασίζουν…

Όλη η επικαιρότητα