Δέσμευση Κ. Μητσοτάκη από την Ανδραβίδα – H σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά για τους 200 μαθητές

Την διαβεβαίωση ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα για τους 200 μαθητές του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς παρείχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ανδραβίδα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ηλεία.

O πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα ενημερωθεί για την κατάσταση του σχολείου ο γενικός διευθυντής του κόμματος ο μηχανολόγος – μηχανικός κ. Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος και τον συνόδευε και θα κινηθούν όλες απαραίτητες διαδικασίες ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ελέγχου του σχολείου.

Τα παιδιά δεν πρέπει να χάσουν ούτε μέρα από το σχολείο τους, είπε ο κ. Μητσοτάκης προς την διευθύντρια του σχολείου που τον ξενάγησε στις αίθουσες του πέτρινου σχολείου το οποίο και έχει πάθει σοβαρές ζημιές. Μαζί  με την διευθύντρια και ο προιστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Γιώργος Τσουραπάς που από την πλευρά του εξήγησε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το σχολείο. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε άμεσα να βρεθούν αίθουσες βαρέως τύπου που θα τοποθετηθούν σε οικόπεδο του δήμου για να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη οι μαθητές το σχολείο ενώ σε βάθος χρόνου όπως  είπε ο κ. Μητσοτάκης θα χρειαστεί η ανέγερση καινούργιου σχολείου.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τους δασκάλους του σχολείου, τόνισε ότι στηρίζει την δημόσια εκπαίδευση, δίνει σημασία στους ικανούς διευθυντές και διέψευσε κατηγορηματικά τα περί απολύσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έτυχε θερμότατης υποδοχής από εκατοντάδες Ανδραβιδαίους. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας,ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος κ. Γ. Κοντογιάννης, η πρ. βουλευτής και υποψήφια κ. Θ. Αυγερινοπούλου,  ο νεοεκλεγείς  Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο πρόεδρος του ΔΣ Ηλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο νεοκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Θ. Βασιλόπουλος, επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Διονύσης Μάλιαρης, ο αντιδήμαρχος Λ.Δημόπουλος , εκπρόσωποι ΤΟ της ΝΔ,ο πρόεδρος της ΤΚ Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης, δημοτικοί , εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.α.