Δήμος Πύργου: Θρίαμβος του Τάκη Αντωνακόπουλου (VIDEO)

Με ποσοστό 67,09%, ο Τάκης Αντωνακόπουλος εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος Πύργου.

Στις πρώτες τους δηλώσεις ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη του κόσμου, που τον στήριξε με την ψήφο του και ευχαρίστησε όσους πολιτικούς αντιπάλους του τον στήριξαν στον β’ γύρο των εκλογών.

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Έχουμε σχέδιο για τον δήμο, ξεκινάμε αμέσως σκληρή δουλειά»

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στο νέο δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο οι ψηφοφόροι του, όταν αυτός έκανε την εμφάνιση του στο εκλογικό του κέντρο.

Ο νέος δήμαρχος Πύργου χάθηκε μέσα στις αγκαλιές των πολιτών που τον περίμεναν και ήταν δεκάδες οι φωτογραφίες που έβγαλε, δεχόμενος συγχαρητήρια για την μεγάλη και καθαρή νίκη του.

Μάλιστα με την έλευση του κ. Αντωνακόπουλου στο εκλογικό του κέντρο άρχισαν τα πυροτεχνήματα, με τον κόσμο να χειροκροτεί και να του εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει σε λίγο καιρό.

Ο νέος δήμαρχος Πύργου στις πρώτες δηλώσεις του μετά την νίκη του στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, αφού ευχαρίστησε όλους τους πολίτες του Πύργου, υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να πάει μπροστά ο δήμος και να βρει τον δρόμο για την ανάπτυξη.

«Ευχαριστώ όλους τους πολίτες του Πύργου για την τιμή που μου έκαναν. Τώρα με πνεύμα συνεργασίας θα προχωρήσω με όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές για το καλό αυτού του τόπου. Έχουμε σχέδιο, έχουμε δυνατότητες, γνωρίζουμε, μπορούμε. Το δημαρχείο είναι ανοικτό για όλους τους πολίτες, οι εκλογές τελείωσαν, δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, όλοι μαζί από αύριο για το νέο ξεκίνημα της πόλης. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο να είναι όλοι καλά».

Σε ερώτηση μας για τις βασικές του προτεραιότητες όταν αναλάβει και επίσημα τον δήμο Πύργου ο κ. Αντωνακόπουλος μας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εύκολο είναι να ξεκινήσει κανείς από το μοντέλο διοίκησης. Θα κάνουμε την αποκέντρωση, θα ανοίξουμε το δημαρχείο στους πολίτες θέτοντας νέους τρόπους λειτουργίας με τις νέες τεχνολογίες. Αυτό είναι εύκολο και μπορείς να το κανείς αμέσως. Δεν κοστίζει. Το δεύτερο βήμα είναι η καθημερινότητα όπου με λίγα χρήματα μπορείς να έχεις θεαματικά αποτελέσματα. Στην καθαριότητα, στην κακή κατάσταση της οδοποιίας, τόσο της αστικής, όσο και της αγροτικής. Και βέβαια είναι και τα μεσοπρόθεσμα έργα για τα οποία πρέπει να έχεις μελέτες έτοιμες, να γνωρίζεις τα ευρωπαϊκά πράγματα, να είσαι μαχητικός και να διεκδικείς. Έχουμε την ομάδα που μπορεί να τα κάνει αυτά, έχουμε τους επιστήμονες και έχουμε σχεδιάσει από το πρώτο λεπτό όπως λένε ποδοσφαιρικά να βάλουμε γκολ».

 

Δήλωση Κώστα Νικολούτσου

Εκ μέρους του συνδυασμού «Μαζί Μπροστά»

«Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών ανέδειξαν Δήμαρχο Πύργου τον κύριο Τάκη Αντωνακόπουλο.

Συγχαίρω το νέο Δήμαρχο και του εύχομαι γόνιμη θητεία για το καλό του Δήμου μας και των Δημοτών.

Από πλευράς μου και εκ μέρους της παράταξής μας ‘ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’, ευχαριστώ όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας, δηλώνω ότι θα έχουμε εποικοδομητική στάση πάνω στα θέματα του Δήμου μας, ώστε η πόλη μας να πάει μπροστά. Μέσα από την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα προσπαθήσουμε να διατυπώσουμε τις θέσεις μας πάντοτε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου Δήμου.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες μου, καθώς και την οικογένειά μου, που με πλαισίωσαν με την αγάπη τους και την στήριξή τους. Απέναντί τους θα έχω πάντα υποχρέωση ζωής.

Για το συνδυασμό «Μαζί Μπροστά»»

Κώστας Νικολούτσος